Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

35. Politieke schendbaarheid

2 reacties
35. Politieke schendbaarheid

Wie kent niet het bekende radiospelletje uit de jaren zestig: “Geen ja, geen nee”. Vooral de parodie hierop van het duo Cox/Halsema oogstte veel succes. Diegene die dit spelletje tot in de puntjes beheerst heeft alles in zich om een goed politicus te worden, nou ja, bijna alles. In de politiek wordt er namelijk van je verwacht dat je geen enkele vraag met JA of NEE beantwoordt. Ik neem zelfs aan dat het eerdergenoemde spelletje in het trainingsschema van aspirant-politici wordt opgenomen.

Een goed politicus beantwoordt een vraag door eromheen te praten, indien mogelijk, met compleet nietszeggende antwoorden.

Vooral Balkenende is daar zeer bedreven in. Maar soms wordt het ook hem wel eens te veel. Als een interviewster voor de zoveelste keer dezelfde vraag stelt, wil hij eigenlijk antwoorden met: “Ik ben het helemaal zat; deze vraag heeft u me nu al tien keer gesteld”. Dit antwoord past echter niet bij een premier, dus kiest hij voor een redelijk alternatief: “U kijkt zo lief” en eerlijk is eerlijk, ze keek inderdaad heel erg lief. Alle lof voor de vindingrijkheid van onze beroemde Zeeuw.

Veel beter dan die uitglijer op dat skateboard in Eindhoven. Die scène had hij beter achterwege kunnen laten. Je kunt het noodlot ook tarten.

Het oproepen van de bevolking tot de VOC-mentaliteit was ook niet erg slim: die periode van uitbuiting en slavenhandel uit de Nederlandse geschiedenis is niet om trots op te zijn, iets om snel te vergeten en NOOIT meer op terug te komen.

 

Een politicus dient van onbesproken gedrag te zijn, zowel in heden als verleden. Verkeersdelicten of incidenten in het uitgaansleven worden zwaar aangerekend. Het risico op “uitglijers” is aanmerkelijk toegenomen sinds er gebruik gemaakt wordt van fenomenen als Twitter en Facebook. Elke twijfelachtige uiting wordt meedogenloos vastgelegd. Belastende documenten komen, ondanks de kop GEHEIM, gegarandeerd via Wikileaks bij elke Nederlander terecht.

Ook het taalgebruik dient “parlementair” te zijn, met uitzondering van dat van Geert Wilders. Hij mag, als enige, zeggen wat hij wil. Het woord “kopvoddentax” is onlangs toegevoegd aan de digitale Dikke van Dale. Over knettergek gesproken.

 

Ook filmpjes op Youtube zijn een serieuze bedreiging. Als je intikt “balkenende skateboard” dan krijg je meerdere filmpjes, uit verschillende camerastandpunten, over de al eerder genoemde valpartij van de ex-premier.

Als je intikt “erica dronken” dan krijg je het pijnlijke filmpje van mevrouw Terpstra. Na een koude middag in de ijshal van Vancouver was ze aan een opkikkertje toe, en nog één, en nog één. Jammer genoeg had ze met Edwin Evers afgesproken voor een TV-interview. Maar…. Erica is in goed gezelschap:

Boris Jeltsin en Vladimir Putin maakten het nog veel bonter met hun pogingen om een toespraak te houden in beschonken toestand. Als één van hen op het 8 uur nieuws was geweest dan verbeeldde ik me dat er nog urenlang een wodka-lucht  in  onze kamer hing.

Over George Bush zullen we het maar niet hebben. Hij struikelde regelmatig over z’n benen èn over z’n woorden.

 

De verzamelde blooper-filmpjes van George zorgen voor een avondvullend programma.

 

Hoe onverstandig van Ruud Lubbers om een werkneemster bij de Verenigde Naties in de billen te knijpen. Wat wilde hij daarmee? Kijken wat hij voor vlees in de kuip had? Een privé keuringsdienst van waren oprichten?

Het is wel treffend dat ene Berlusconi een sport maakt van het betasten van vrouwen en dat hij er ook nog mee wegkomt.

 

Dat zal onze fatsoensrakker Mark Rutte niet overkomen. Hoewel Wilma Nanninga van het Telegraaf-katern “Privé” alles in het werk zal stellen om een sappig verhaaltje te schrijven over de amoureuze escapades van onze Mark. En zo moeilijk kan dat niet zijn: je photoshopped een jonge vrouw bij een foto van onze vrijgezelle premier en je verzint een bijpassende story. Hier kunnen we op wachten.

  

2 reacties

youtube staat ook vol met filmpjes over de belgische minister Daerden Obepaald
Cyberbel

23 January 2011 om 22:57

Ik heb ze bekeken. Hier kun je als Belg niet trots op zijn ....
han44

23 January 2011 om 23:35

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.