Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

5. Seniorenzwemmen

2 reacties
5. Seniorenzwemmen

Wat kunnen collega’s toch aardig uit de hoek komen !! Als je met de VUT gaat verzinnen ze zulke leuke kadootjes  voor je. Naast de bekende geranium-stekjes (met de bedoeling om ze op te kweken en erachter te gaan zitten) werd ik verrast met een heus “rollatorrijbewijs”. Nee, ik kreeg het niet zomaar, ik moest er eerst examen in doen. En zelfs herexamen, want bij het slalom-rijden had ik de eerste keer een pionnetje omvergereden. Maar daarna kreeg ik mijn roze papiertje, niet van echt te onderscheiden: Rollatorrijbewijs BE. In het vakje achter de B stond: “het besturen van een 4-wielige rollator”, achter de E stond: “het besturen van een winkelwagen in alle Nederlandse supermarkten”. Als je de stunten ziet die af en toe bij C1000 of Albert Heijn worden uitgehaald zouden er meer mensen dit papiertje moeten gaan halen.

 

Tenslotte had ik van een collega voor mijn afscheid een aantal vrijkaartjes “seniorenzwemmen” bij Sportpunt Zeeland gekregen. Na een aantal maanden uitstellen en nog eens uitstellen heb ik op een maandagochtend (er zijn speciale uren voor het seniorenzwemmen) de stoute zwemvliezen aangetrokken. Mijn plan was om tenminste 10x van de waterglijbaan te roetsjen (zoals ik met mijn kleinzoon ook altijd doe) maar, o jee, wat kwam ik bedrogen uit. Seniorenzwemmen is een serieuze bezigheid !!! De glijbanen zijn dan gesloten (er zat een kettinkje voor de ingang), frivoliteiten zijn niet toegestaan. De bedoeling is om, in doodse stilte, baantjes te zwemmen tot het, samen met het chloorwater, je neus uitkomt. Heel sinister allemaal, je hoort niets, geen gelach, geen kinderstemmen, geen geplons, iedereen zwemt en kijkt strak voor zich uit. Vlak boven het water hangt een soort grijze gloed van al die ouwe koppen. Het enige vertier is dat je ook gebruik kan maken van bubbelbaden waar je in een ongezond hoge temperatuur, tesamen met andere ouderen een soort kransje vormt en een poging doet om de stramme ledematen wat soepeler te krijgen. In mijn bubbelbad zaten een aantal seniore dames, die mij hardnekkig aan bleven kijken. Had ik iets van ze aan? Nee, dat kon niet. Ik begon me steeds ongemakkelijker te voelen.

 

Op zo’n moment krijg je begrip voor zo’n Bokito, de gorilla uit Blijdorp die al dat gestaar beu was en explodeerde. Ik voelde ook bij mij de agressie naar boven borrelen. Ik zag de krantenkoppen al voor me: “Bejaarde vrouwen gemolesteerd in whirlpool”. Zover heb ik het niet laten komen, ik ben eruit gesprongen, heb me razendsnel aangekleed en ben op een holletje naar huis gegaan. De overige vrijkaartjes voor het zwembad heb ik (per ongeluk) laten verlopen …….

2 reacties

KusDie dames dachten waarschijnlijk "dat ziet er goed uit".
sproettie

23 August 2010 om 07:54

 Ja, het geeft te denken... mooi stoere atletische bovenkant en armen mischien?Lachend ja, en dan wil je zeker ook niet naar de Nordic Walk cursus in Ter Weele...
Riet Luteijn

24 August 2010 om 16:27

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.