Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

4. De jeugd heeft humor !!

3 reacties
4. De jeugd heeft humor !!

Het bewijs is wat mij betreft geleverd. Wonende in een straat waardoor een flink gedeelte van de Goese uitgaansjeugd in het holst van de nacht naar huis keert, hadden één buurtgenoot en ikzelf besloten om de buitenspiegels van onze auto’s naar binnen te klappen. Je kunt immers nooit weten….. En dan getuigt het van een bizar gevoel voor humor als zo’n feestganger juist die 2 auto’s uitkiest om (alsnog) de buitenspiegel kapot te trappen. Alle (30 à 40) auto’s die geen voorzorgsmaatregelen hadden genomen bleven ongemoeid.

Afgelopen weekend was er een jongeman die, volgegoten met alcohol, om 03.00 uur door de straat fietste en (bij herhaling) op zeer luide toon het volgende zinnetje uitriep: “ Allemaal wakker worden !!”. Dat dit verder zonder vandalisme gebeurde is te prijzen. Uit een klein buurtonderzoek, de volgende morgen, bleek dat de jongeman in zijn opzet geslaagd was. Jammer dat ik het adres van deze humorist niet wist, anders zou ik per megafoon, om 07.00 uur onder zijn raam ook een zinnetje omgeroepen hebben: “Wat een leuke grap was dat vannacht!!”

 

Binnenkort beginnen in Nederland de opnamen van de “Benidorm Bastards”, de populaire Belgische TV-serie, waarbij een groepje bejaarden de jeugd shockeert. Kunnen we eindelijk wat terug doen.

 

Zonder het zelf te weten en in al mijn onnozelheid heb ik enkele jaren geleden een jongeman geshockeerd. Zittend op een terras aan de Goese markt zag ik een ca 18-jarige jongen met zijn auto de markt opdraaien. Onder zijn auto zaten twee (waarom twee??) enorme uitlaten en daar kwam me een herrie uit !!! Dus ik stapte naar hem toe en met de beste bedoelingen legde ik uit dat zijn uitlaat waarschijnlijk lek was en dat hij maar eens een bezoekje aan Kwikfit moest brengen. Ik heb nog nooit iemand zo dom zien kijken, daar was mijn domste leerling nog intelligent bij. En een bedankje kon er ook al niet af.

Later werd mij duidelijk gemaakt dat het heel normaal is in bepaalde kringen, dat dat oorverdovende lawaai erbij hoort en dat daarmee de  andere sexe gelokt werd. Het is dus niet de bedoeling, als je de auto stilzet, meteen de motor uit te zetten, maar nog even lekker door te “broemen”.

Dit interessante gegeven heeft mij doen besluiten om de redactie van de digitale Dikke van Dale te mailen met een voorstel voor een aantal nieuwe woorden:

  

broe’men,  (broemde, heeft gebroemd), (overg.) bij een motorvoertuig overdreven gas geven, zonder de intentie te hebben om het voertuig in beweging te zetten (vnl. uitgevoerd door mannelijke personen in een poging om indruk te maken op het vrouwelijk geslacht); primitieve vorm van haantjesgedrag

 

broem’figuur,  v. (m.) (…figuren), iemand die broemt

 

broem’nozem,  m. (-s), jeugdige broemfiguur uit de zeventiger jaren

 

broem’vlieg,  m. (-en), grote zwarte vlieg die geluid maakt zonder te vliegen

  

Toch blijf ik nog met één probleem zitten: wat hebben “sportvelgen” met “sport” te maken? Ik heb er heel lang over nagedacht, maar ik kom er ècht niet uit…

3 reacties

 Diverse onderwerpen op een leuke wijze verwoord Smile

 

dierenvriend

18 August 2010 om 21:19

Ik heb al een nieuw woord in de van Dale gekregen.

Nu jij !!

Maar broe 'men ??

Schrijft veel leuker met mm broemmen, broemmmmt lekker na

ERIC221

18 August 2010 om 21:45

Leuk verhaal!
Reclamekoning

23 August 2010 om 01:10

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.