Columns met een glimlach

Verhalen en ontboezemingen die ironisch bedoeld zijn

2. Problemen van ouderen

2 reacties
2. Problemen van ouderen

Waar ik mezelf laatst vreselijk kwaad over gemaakt heb, is dat krantenartikel over drankmisbruik onder oudere mannen. Dit geeft een volledig verkeerd beeld van het werkelijke probleem. Alles berust op een medisch ongemak, namelijk de zwakke blaas van 60-plussers. Als ik zaterdags met mijn echtgenote ga winkelen dan moet ik na 10 minuten al sanitair, dus gaan we een horecagelegenheid binnen. Natuurlijk heb je dan het fatsoen om een consumptie te bestellen. Inmiddels komt de koffie je neus uit en ranja is ook niet te drinken, dus wat blijft er over? Juist, een Belgische pint. Helaas kom je dan in een vicieuze cirkel terecht want buiten gekomen moet je na 20 meter weer een ander café binnenvluchten, met uiteraard weer een consumptie. Het komt voor dat we op één zaterdagmiddag 7x horecabezoek hebben, met even zovele alcoholische consumpties. Maar het werkelijke probleem, de zwakke blaas, werd in het krantenartikel niet genoemd. Ik heb nu aan de Gemeente Goes voorgesteld om dit probleem grondig aan te pakken: maak een dicht netwerk van openbare toiletten. Dit kan wel even duren. Tot die tijd kan worden volstaan met het gratis verstrekken van Tena Lady voor mannen.

 

Het laatste probleem van elke zaterdagmiddag is: hoe bereik ik vanaf de laatste kroeg mijn privé-toilet thuis? Tot voor kort kon ik dit al hollend nèt volbrengen, mijn vrouw met de zware boodschappentassen in verbijstering achterlatend.

 

Maar nu lukt dat niet meer. In de buurt van de Maartensbrug heb ik een discreet plekje gevonden om mijn nood te lenigen.

Maar helaas: het is “uitgelekt”, men heeft er “lucht” van gekregen. Via de havenmeester is justitie ingeschakeld en zo kon het gebeuren dat ik op heterdaad betrapt ben door een man in uniform: “Wat zijn wij aan het doen?” (agenten en vorstinnen spreken altijd in het meervoud). Mijn eerste reactie was om een brutaal antwoord te geven, maar ik besloot om eerlijk op te biechten dat ik het zoutgehalte van het havenkanaal op een hoger peil probeerde te brengen. Dus mijn eerlijke antwoord aan oom agent was: “Opzouten!!”

Zijn reactie was ongelofelijk bot. Naast de bekeuring voor het wildplassen (€ 75 per gebeurtenis) kwam er nog € 110 bij wegens het beledigen van een ambtenaar in functie. Onbegrijpelijk, ik was me van geen kwaad bewust.

Voortaan stond hij me elke zaterdag al op te wachten en keek even discreet een andere kant op, voordat hij zijn bonnenboekje ter hand nam: € 75.  Ik kreeg altijd een kopie van het urine-bonnetje. En dank zij de gemeente Goes kon ik bij inlevering van 5 bonnetjes € 75,- terugkrijgen onder het motto: “Vijf stralen, vier betalen”, leuke actie !!

Gelukkig ging het met de verstandhouding met de agent steeds beter en we begonnen elkaar te waarderen. Toen hij op een gegeven moment zei dat hij 2 weken op vakantie zou gaan, heb ik gelijk enkele weken vooruit betaald. En toen ik hoorde dat zijn zoontje van 8 jaar aan het sparen was voor een Nintendo heb ik regelmatig een “fooitje” gegeven. De verdiensten van een wijkagent zijn niet spectaculair en dan ben je blij dat je iets kunt betekenen.

 

Bij CZ hebben ze de medische achtergrond van mijn probleem gehonoreerd met 40% van de consumptiekosten in de Goese horeca en het restant, samen met de wekelijkse bekeuring geef ik op bij de belasting, de fooien voer ik op als representatiekosten. Ik ben benieuwd. “Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker”.

 

Intussen heb ik me opgegeven voor de HOP (Hang Ouderen Plaats) op de Goese markt. Je krijgt dan eerst een heus intakegesprek. Door de bank-oudste, ook wel spottend "bankdirecteur" genoemd. Naast je persoonlijke gegevens wordt gevraagd over welke onderwerpen je zou willen praten. Toen ik de onderwerpen “kredietcrisis” en “anti-rookbeleid” noemde, zag ik zijn gezicht betrekken. Toen ik er aan toevoegde “de problemen bij Feijenoord” en “het keuren van langsflanerende jongedames” klaarde zijn gezicht op. Ik werd meteen op de wachtlijst geplaatst. Door natuurlijk verloop zal ik over een jaar of 10 aan de beurt zijn om mijn plekje op de markt in te kunnen nemen.

Tenzij ik de "bankdirecteur" een bonus geef natuurlijk, daar schijnen ze gevoelig voor te zijn.

2 reacties

Leuk gedaan, 2 complete leesboeken op je eerste weblogdag !!
ERIC221

15 August 2010 om 22:11

 Wat een prachtige verhalen ik geniet hiervan. Ik hoop werkelijk dat je nog meer van dat moois hebt en schrijft. Dat bankje in Goes lachen... ik woon er ook.

  En wat betrefd dat zoutgehalte van de haven, maar goed dat het meeste polyester is wat er ligt aan boten... anders kreeg je ook nog een corosie aanslag! Lachend

Riet Luteijn

16 August 2010 om 15:56

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.