Fotografie Gina Heynze

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Ik zal proberen je niet te vermoeien met teveel tekst. Ik fotografeer en ik doe dat met hart en ziel. Mijn foto's zijn op meer plekken op het WWW te vinden dus wanneer je het leuk vindt om eens te kijken...Klik op een van de links aan de linkerkant. Op mijn website staat meer informatie over hetgeen ik doe. Heb je een vraag...Aarzel niet contact met me op te nemen. P.S....Op de foto's rust copyright. Deze mogen niet ongevraagd gedownload en gebruikt worden.

Verdieping Westerschelde

1 reactie
Vorige week zaterdag (28 februari) heb ik de MSC Regulus vastgelegd in de Westerschelde. Geen bijzonder schip wat grootte betreft. Het schip was hier ook al vaker. De reden waarom staat in het bijgevoegde artikel van de PZC.
 
"Voor het eerst is een schip met een diepgang van meer dan toegestane 15,56 meter over de Westerschelde naar Antwerpen gevaren.
De 366 meter lange Regulus stak 14 centimeter dieper. Het is de eerste van een reeks proefvaarten die uiteindelijk moeten leiden tot verruiming van de maximale diepgang tot 16 meter. De volgende tussenstap is een test met een diepgang van 15,9 meter. Een werkgroep van loodsen begon in 2019 met de voorbereiding van de proef.
 
Een grotere maximum diepgang is vooral van belang voor containerschepen van 350 meter en langer. Volgens de huidige regels mag een schip op Westerschelde een diepgang hebben van maximaal 15,56 meter. Een halve meter extra lijkt niet veel, maar een schip kan hierdoor een paar duizend ton, dus honderden containers, meer naar Antwerpen brengen. Als alles naar verwachting verloopt wordt de Permanente Commissie van Toezicht op de Scheldevaart voorgesteld de maximale diepgang op 16 meter vast te stellen."
 
Bron: PZC
 
Naast het fotograferen in de natuur hou ik er ook van ommooie schepen vast te leggen. Omdat mijn tijd (helaas) beperkt is heb ik een keuze moeten maken anders zat ik hele dagen aan de dijk.
Een van de rederijen die ik graag zo'n beetje volg is MSC (Mediterranean Shipping Company).
Wat ik er tot nu toe van verzameld heb kun je hier bekijken. 
  
 
 

1 reactie

Ik blijf ze ongelooflijk en fascinerend vinden, die grote zeebakken.

Toos van Holstein

10 March 2021 om 13:03

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.