Fotografie Gina Heynze

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Ik zal proberen je niet te vermoeien met teveel tekst. Ik fotografeer en ik doe dat met hart en ziel. Mijn foto's zijn op meer plekken op het WWW te vinden dus wanneer je het leuk vindt om eens te kijken...Klik op een van de links aan de linkerkant. Op mijn website staat meer informatie over hetgeen ik doe. Heb je een vraag...Aarzel niet contact met me op te nemen. P.S....Op de foto's rust copyright. Deze mogen niet ongevraagd gedownload en gebruikt worden.

Velduil

1 reactie

De velduil is een vogel van open terrein, met een voorkeur voor moerassige gebieden en venen. Hij lijkt enigszins op de ransuil, maar heeft veel kortere oorpluimen en een zwavelgele iris. De soort is ook overdag actief. Velduilen zijn zwervers en leggen soms enorme afstanden af. Als broedvogel zeldzaam geworden. ’s Winters soms kleine invasies van velduilen uit Noord- en Noordoost-Europa.

BRON: VOGELBESCHERMING.

Deze foto is vorig jaar gemaakt toen ik op mijn (inmiddels geliefde) plekje in de Putting zat te observeren.
Al jagend liet hij zich mooi fotograferen.
De volgende dag waren er meer "natuurliefhebbers". Een heel groepje. Gezellig druk babbelen en roken en ja...De uil liet zich ook nog even zien maar heeft daarna snel het hazenpad gekozen.
 
 

 

1 reactie

Vandaag en morgen zijn het vogelteldagen.

Dat zijn drukke dagen maar meer voor mijn verrekijker en wanten dan voor mijn fototoestel.

Ik ben al voorbereid op de sneeuw van vanmiddag.

Succes Gina.

nam22

16 January 2021 om 10:36

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.