Fotografie Gina Heynze

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen. Ik zal proberen je niet te vermoeien met teveel tekst. Ik fotografeer en ik doe dat met hart en ziel. Mijn foto's zijn op meer plekken op het WWW te vinden dus wanneer je het leuk vindt om eens te kijken...Klik op een van de links aan de linkerkant. Op mijn website staat meer informatie over hetgeen ik doe. Heb je een vraag...Aarzel niet contact met me op te nemen. P.S....Op de foto's rust copyright. Deze mogen niet ongevraagd gedownload en gebruikt worden.

Stinzenplanten

2 reacties

Op Kloosterzande ligt er achter het protestantse kerkje een heel mooi klein parkje met daarin massa’s stinzenplanten.

Een stins is een Fries woord dat zowel in Nederland als in Duitsland gebruikt wordt om een burcht of een landhuis mee aan te duiden. Bewoners van stinzen konden het zich permitteren voorjaarsbloeiers rondom hun huis te planten. De naam "stinzenplant" duikt voor het eerst op in historische beschrijvingen uit 1932 van stinzen en doelt op deze vrolijke voorjaarsbloeiers die zich rond om de stinzen verwilderd hebben en elk jaar opnieuw terug komen.

Volgende maand komen de eerste bloemen weer opzetten en veranderen de grond is een witte golvende massa. Fantastisch mooi is dat.

Het is uiteraard ook prachtig om dit te fotograferen. Iedereen is ook van harte welkom. Ik wil alleen wel een oproep doen: Hou het netjes en behandel de planten met respect zodat we er volgend jaar weer van kunnen genieten.

 

2-DeNoiseAI-denoise.jpg?1609932298154

SNEEUWKLOKJE


LENTEKLOKJE

 

 

GELE ANEMOON

 

 

 

2 reacties

Dank voor dit mooie voorproefje van de komende lente!

Toos van Holstein

06 January 2021 om 13:02

Mooie foto's !! Ik denk dat het plaatsje Stiens (ten noorden van Leeuwarden) ook een verbastering is van "stins".

Over plaatsnamen gesproken: Gina, je hebt de plaats Geleen gevonden in mijn plaatsnamenrebus. Gefeliciteerd !!!

han44

08 January 2021 om 16:50

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.