Allemaal familie........ van Erwin de Bruijn

Geen familie......

0 reacties
Geen familie......

het begint vruchten af te werpen. Ik zet deze informatie hier en ik link het door naar mijn facebook- en twitteraccount. Een vriendin op facebook zond me een bericht: mijn oma was ook een de Bruijn. Ze wist niet meer hoe haar oma heette. Haar oma was al overleden voordat ze zelf geboren was. Door naar het huwelijk van haar ouders te zoeken, kwam ik er achter hoe de oma heette. Wat bleek nu..... ze was eigenlijk vernoemd naar haar oma. 

Ik dus verder gezocht op de daar voor bedoelde sites, maar het resultaat gaf niet het geen we hoopten: ze stamt af van een andere "de Bruijn". Ik heb haar voorvader kunnen vinden tot ongeveer 1700. Toen woonde die de Bruijn-familie in de regio Hontenisse en mijn de Bruijn-tak heeft zich pas in 1730 in het Hulsterse gevestigd. 

Later op de dag zag ik een twitterberichtje over een moord die op het eind van de 19e eeuw had plaatsgevonden in Terneuzen. Pieter de Kraker was door zijn vrouw (Maria of Miete) en haar minnaar om het leven gebracht. Ene jan Zegers heeft er nu een boek over gemaakt: "de Worsteling naar Geluk". Omdat er in de stamboom van Gerrie (mijn schoonbroer) behoorlijk wat de Krakers zaten heb ik even gekeken of deze persoon in de stamboom paste. Ook niet. Dus, vandaag wat gezocht en ondervonden dat er geen link was. Zo blijf je bezig...

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.