Allemaal familie........ van Erwin de Bruijn

Tienen

1 reactie

Vorige week had ik een uitstap naar Tienen. voor degenen die niet weten waar dat ligt: In Vlaams- Brabant, dicht bij Leuven. Je vraagt je misschien af, wat moet je nu in Tienen?

Via couchsurfing ( een site waar je bij mensen op bezoek kunt gaan en naar meetings kunt gaan) kreeg ik een melding dat het een SUGAR-meet was. Een ontmoeting rondom het thema Suiker. In Tienen staat een suikerfabriek en ook een suikerMuseum. Indat museum zijn we geweest. Op een leuke manier werd verteld wat het belang is van suiker, op een interactieve manier werd je rondgeleid. Als u eens in de buurt van Tienen bent...een aanrader.

Ik ben de dag voor de meeting vertrokken en kon bij de organisator blijven slapen. Zodoende kon ik een dag voordien eens rondwandelen in de stad die voor mij nog een extra betekenis had. Zoals je wellicht weet doe ik aan stamboomonderzoek. De oudste voorouder in de mannelijke lijn heette Balthasar Debruijn, hij trouwde in 1600 in Sint - Truiden in Belgisch Limburg. In 1599 was hij daar naar toe verhuisd vanuit...Tienen dus. Ik ben in het archief geweest vorige week vrijdag maar ze hadden daar alleen maar informatie van na 1615, ze konden me dus niet verder helpen dus.

Na het museumbezoek hebben we met de ploeg nog een rondwandeling gedaan en daarna was er nog een Bier-meeting. Allerlei streekproducten, met name bier, maar ook hammetjes en pralines werden er geproefd. Voor thuis heb ik nog een droge witte wijn uit die streek meegenomen, een Haspengouws hammetje en 2 Tienense ballen. Zo'n Tiense bal is een gehaktbal met rozijnen, abrikozen en uitjes. Een vreemde combinatie.... Ik moet zeggen, het was lekker, maar een volgende keer toch maar niet.

 

1 reactie

Bedankt voor Juun op mijn weblog,JannieLachend
wijari

10 October 2009 om 20:38

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.