Allemaal familie........ van Erwin de Bruijn

De laatste dagen in Malta..... en weer al thuis nu

0 reacties

Zo, nu een verslagje van de laatste dagen van mijn vakantie.

De vrijdagavond ben ik lekker thuis gebleven. Lekker boekje gelezen. Vooral op zo'n eiland met heuvels begin je toch te merken dat de conditie wat minder wordt. Laat in de avond nog even naar de waterkant om iets te eten. Heerlijk.

De dag er na ben ik met een aantal anderen van Couchsurfing naar Ghar Lapsi gegaan. Wederom een mooie baai waar het heerlijk zwemmen was. Anderen gingen er duiken, voor mij is dat niet mogelijk. Ik moet er zeker van zijn dat er nog vastigheid onder mijn voeten kan zijn na 2 zwemslagen.... Een beetje langs de ondiepe gedeeltes gezwommen dus. In ieder geval weer heerlijk kristalhelder water.

Op de terugweg langs een stadje gereden waar het die avond een festa zou zijn. Een groot feest ter ere van de patroonsheilige. In dat stadje was dat Saint Nicolas, inderdaad Sinterklaas. Er stond een beeld van de Sint, maar moet zeggen dat hij er toch anders uitzag dan de man die in november altijd van die stoomboot komt lopen.

 Na het zwemochtendje ben ik nog naar de zaak van mijn host geweest. Hij heeft 2 banen: zo'n landmeter en hij heeft een Marokaans winkeltje. Vraag me niet waarom hij Marokaanse spullen verkoopt in Malta, maar het loopt best wel. Leuke sfeervolle zaak.

's Avonds weer heerlijk uit gaan eten in de buurt. Victoriosa deze keer. Heerlijk gegeten, voor een zeer schappelijk prijsje. Prima sfeer ook daar. Aan de waterkant, sfeervolle aankleding.

 De zondag was Chris, mijn gastheer vrij dus we zijn op die dag er met de bus op uit getrokken. Eerst uitgelspaen natuurlijk en tegen de middag naar Valetta. Daar een bakje koffie met een broodje. Wat vrienden van hem ontmoet en daarna naar de Blue Grotto. Een aantal grotten, uitgesleten door het zeewater, waarvan er een blauw oplicht als kje er in vaart. Het komt door een soort algen wat daar leeft. Met een bootje er in gevaren, best wel weer wilde zee dus het was goed vasthouden.

Naderhand via valetta naar Mdina, voorheen de hoofdstad van Malta. Mooi stadje maar vrij toeristisch. Een gebakje bij een zaak met een prachtig uitzicht over het eiland. Het gebakje en het uitzicht waren prima...... klantvriendelijkheid en snelheid waren iets anders. Meer dan een half uur moeten wachten op een simpel broodje.... is toch een beetje lang. Ik hoor je al denken..... komt dat in Pays de Mer niet voor dan? Nee....en als het voorkomt dan door de andere bestellingen die er voor gaan, maar op de andere tafeltjes stond niets......

's Avonds weer lekker thuis gebleven, uitrusten en alvast inpakken.

De maandag verder niets gedaan, als je weet dat je even later het vliegtuig in moet dan haal je weinig meer uit.

De trip naar het vliegveld, inchecken, de vliegreis zelf, het ophalen van mijn koffers. Allemaal voorspoedig.

Ronald was me op komen halen, hij had ook een dagje vrij genomen.

Bij thuiskomst Bruni begroet, eeen hele wandeling gemaakt en naderhand als afsluiting even naar de Griek.

Het gewone leven begint weer. Vakantiespulletjes wassen, papierwerk doen, de geiser laten maken, naar de tandarts.....

Morgen naar Utrecht, een bespreking met de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland). Inhoud is het verbeteren van het imago van het werken in de zorg....

Ben benieuwd!

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.