Allemaal familie........ van Erwin de Bruijn

Vrijdag, Valetta

0 reacties

Weer een paar dagen verder. Afgelopen woensdag ben ik dus van Gozo naar mijn volgende adres gegaan. Cospicua, een voorstad van Valetta. Als je het over steden hebt dan moet je niet denken in de grootte van Amsterdam hoor. Valetta is de kleinste hoofdstad van Europa.

In ieder geval, de boottocht was rustig, de bustocht was hobbelig. Ik zou mijn gastheer om 4 uur ontmoeten, ws er te vroeg dus lekker in de schaduw mijn boek verder gelezen.

Inderdaad, om 4 uur was hij er. Met de bus naar zijn huis. Hij heeft een vrij oud huis, wat nog verbouwd moet worden. De wc had een handleiding nodig, maar voor de rest een leuk huis. Ik hoop om er nog eens terug te keren als het verbouwd is.

Op zijn gemak kennis gemaakt met hem, wederzijds onze beroepen en dergelijke uitgewisseld. Er kwam nog een kennis langs die de dag er na naar Istanbul ging. Ik kon me dus laten gelden als semi-deskundige van Istanbul.

We zijn een hapje gaan eten aan de waterkant. Valetta is een groot schiereiland en de 3 steden (waarvan cospicua er 1 van is zijn ook schiereilanden). In feite moet ik niet zeggen "een hapje". Een stevige lap rundvlees, heerlijk met champignonsaus.

Gisteren dus Valetta bezocht. Mooie oude stad, mooie doorkijkjes. Ik ben er naar een oud stadspaleisje geweest, naam is me even ontschoten, maar dat komt nog wel. Het werd nog steeds bewoond door een adelijke familie. Op de stamboom kon ik geen bekenden ontdekken dus ik kon geen aanspraak doen op een logeerkamer of zo. Jammer dus.

Naar de malta experience gegaan, een film over de geschiedenis van Malta. Op zich wel leerzaam.

Vanochtend naar het Hypogeum. Een ondergrondse tempel en grafkelder. Je moet er ver van te voren voor boeken. Een foto zegt meer dan duizend woorden, daarom een foto er van...

Nou, straks ontspannen en dan zie ik wel weer.. tot een volgende keer

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.