Allemaal familie........ van Erwin de Bruijn

Gozo

0 reacties

Sinds Zaterdag middag zit ik op Gozo... een heerlijk eiland. Vandaag naar bezienswaardigheden geweest en naar het strand. Ik hoorde via Ronald dat ik mijn weblog moet bijhouden. Bij deze dus.

Ik zou afgelopen donderdag naar st Pauls Bay gaan en daar logeren bij een kennis van internet. Wel hij belde dat hij niet kon ontvangen. Een Maltese kennis van hem kwam onverwacht vanuit Rotterdam, dus hij had geen slaapplaats. Ik heb er een dagje in mijn hotel aan vast geplakt. Ik was zeer tevreden met het hotel, dus het was geen probleem. Heerlijk zoals Eve je groet met Hai Bebbie..... voor de genen die Litlle Brittain kennen: ze zegt bebbie zoals de donkere dame in het beauty center.

Wel, ik had al afgesproken met iemand dat ik met hem richting st Pauls zou rijden, dus dat werd een uitstapje St Pauls. Hij moest er heen, zijn tweede huis stond er en dus ik kon mee. Nadat hij zijn zaken had geregeld hebben we gegeten in een restaurant aan de kust. Thema van dit restaurant was de zee, ik moet zeggen dat ik leuke ideetjes heb opgedaan voor een eventele aanpassing voor de zaak. Foto's genomen zodat ik Ronald kan overtuigen.....

Vrijdag op mijn gemakje wakker geworden en daarna nog even in St Julians rondgelopen. Wederom aan de kust van het Hilton gezeten. lekker, de wind, de rust, het water. In de loop van de middag vertrokken met de bus naar... wederom st Pauls. Ik bleef daar een nacht bij Mark Andrews, een Couchsurfer. Na een beetje de weg kwijt te zijn (ik had niet in de gaten dat ik het plaatsje al voorbij was, in feite ging de bus niet via het centrum van st Pauls) moest ik een half uur lopen met mijn bepakking, dan is het toch jammer dat ik nooit in het leger heb gezeten........Knipoog.

Mark was net klaar van werk en was duf. hij stelde voor om te gaan zwemmen. Vond ik prima. Hem even uitgelegd dat ik van zwemmen houdt, maar wel moet weten dat er grond te voelen is. Hij ging snorkelen, bij mij bleef het bij wat peodelen. Naderhand iets gegeten bij een soortement snackbar, ik had mushroomomelet, op zijn engels met friet. Met Mark over allerlei zaken gesproken. Religie, homoseksualiteit en nog meedere zaken....

De zaterdag uitgeslapen en om een uur of 3 vertrokken naar Gozo. Eerst naar de pont, op de pont een hapje gegeten. De veerboot deed me terugdenken aan de ponten over de westerschelde. Lekker op het dek een boekje gelezen.

er was geen bustot aan Xaghra. Dat betekende dus ruuim een kilometer de berg op lopen met bepakking..... Wederom wat zweet verloren....nu nog wat buik er bij verliezen zou leuk zijn.

Na de voettocht aangekomen bij Mario, de andere host van Couchsurfing. Ik voelde me een beetje Rick Felderhof. Je kent ze wel, de mensen die een aparte levensstijl hebben Zijn huis is een speciaal soort samenstelling van boeken, gangetjes, doorgangetjes. Zijn hobbie: eten klaar maken, gasten ontvangen en lekker praten over allerhande zaken. Hij moest in die avond naar een lezing over Religieuze Malta Kunst van 1650 tot 1950. Hij vroeg of ik mee wilde gaan en ik zag dat wel zitten. Mooie kunst was er te zien, eens iets anders dan een avondje uit gaan naar een disco. Naderhand nog gesnoept van de toetjes die Mario had klaargemaakt. Mario kon kennis maken van mijn voorkeur voor toetjes.

Vanochtend Xaghra ontdekt. Een windmolen met zijn geschiedenis, een tempel van 5600 jaar oud en daarna de Xerri-Grot. Deze grot was ondekt in de jaren 30 van de vorige eeuw. De eigenaar wilde een waterput graven maar vond een grot. De man die de rondleiding gaf, de kleinzoon van de ontdekker, leidde ons rond. Hij deed dat op een speciale manier. Hij zag in vele vormen van de grot allerlei dieren. Met je ogen wat gesloten en heel wat fantasie zag je inderdaad een schaap, een olifantenoor en wat je nog allemaal kon verzinnen.

Na de grot ben ik naar het tsrand gegaan, Je moet toch een beetje bijbruinen he?

Morgen naar Victoria, de hoofdstad van het eiland en daarna volgt er wel weer een strandbezoek. Verslag daar van vind je deze week.....

 

Tot dan!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.