Allemaal familie........ van Erwin de Bruijn

Zeddegij een Bruijntje?

0 reacties

Ik wil deze keer wat meer vertellen over mijn hobbie: stamboomonderzoek. Ik heb het er al eens over gehad op deze weblog, maar nu wat meer informatie.

Toen ik net op stichting Tragel werkte zei een collegategen me Zeddegij een Bruijntje? Vertaald: Ben jij een Bruijntje. En inderdaad, ik was dus een Bruijntje, een zoon van iemand die de Bruijn heette. Mijn vader komt uit Sint Jansteen, dus in de regio waar ik toen werkte, kwamen er meer voor. Om te beginnen heb ik zelf al ongeveer 80 neven en nichten langs mijn vaders kant. Omdat ik toen op zoek was naar vrijetijdsbesteding en in de buurt van het archief woonde waar ik informatie kon vinden (Hulst) ben ik begonnen met het zoeken naar mijn voorouders. In het begin alleen de  "de Bruijn-tak",  naderhand ook de familie van mijn moeder: De Bock en de Witte in Philippine. Nadat ik in de de Bruijn-tak tot in 1730 kwam en bij de familie van mijn moeder tot ongeveer 1800 ben ik toen gestopt. Ik verhuisde naar Terneuzen en ik omdat ik niet verder kwam vergat ik mijn hobbie een beetje...

Ongeveer 5 jaar geleden kwam ik op internet in contact met een archivaris uit Belgisch Limburg. Op zich handig voor mij, want ik kwam bij mijn de Bruijn-tak niet verder omdat ik wel wist dat er een Gerard de Bruijn in 1730 in Hulst was getrouwd, dat deze Gerard uit het Belgische Sint - Triuiden kwam, maar geen verdere informatie had over zijn ouders. na wat heen en weer gemail kwam ik er achter dat er dus nog een paar generaties meer bekend waren. In ieder geval, ik ben tot in 1600 gekomen wat deze tak betreft. In 1600 trouwde mijn stamvader Balthasar de Bruijn met Digna Lambrechts in Sint - Truiden. Ik ben een paar keer naar het archief in Hasselt geweest om alle acten door te lezen en te noteren in mijn genealogie-programma.

In de andere takken ben ik ook verder gegaan. Mijn oma langs vaders kant is een Staaks uit het Limburgse Kessel, ook van haar heb ik behoorlijk wat voorouders. Mijn de bock lijn loopt via Philippine naar Assenede naar Zelzate, mijn de Witte-lijn loopt tot in Stekene. Via veel zoeken op internet bleek ineens ook dat ik een hele hele verre afstammeling ben van Karel de Grote en bijvoorbeeld een aantal Graven van Vlaanderen. Ook de familie van mijn partner heb ik onderzocht. Op internet zijn er verschillende pagina's die je helpen met online onderzoek. Met de stamboom van Ronald kom ik op onder andere Goerree Overflakkee, in Katwijk, in de regio rondom Emmen en de regio rondom Breda terecht.

Waar ik nu met name naar zoek zijn de afstammelingen van Gerard de Bruijn, die man die in 1730 trouwt in hulst. ik heb er al behoorlijk wat, maar ben verder nog op zoek naar personen. Dus... als u weet dat er in uw familie een de bruijn voorkomt uit de regio Hulst, neem dan maar contact op. wie weet zijn we verre familie..........

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.