Blij dat ik brei

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog.      

WinterWonderLand

0 reacties

Tjonge, wat is het somber buiten. Het lijkt wel of het niet licht wil worden. Da's dan ook het enige winterse aan het weer..... het mag van mij best een beetje kouder zijn. Zodat je wolkjes ziet als je buiten uitademt! Deze sjaal is in elk geval winters genoeg en kreeg de naam Winterwonderland. Het patroon is van Charlotte van Ommen:

 
Deze rechte sjaal is gebreid in de Fair Isle techniek, dus in het rond met een knipbies. Daarna is de rand eraan gebreid. Chalotte gebruikte voor de sjaal sokkenwol, nl 200 gram Invicta Colour en 200 gram effen sokkenwol. Voor de rand gebruikte ze nogmaals 2 x 200 gram effen sokkenwol in bijpassende kleuren. Bij deze sjaal hierboven zijn de sterretjes in wit gebreid, en de achtergrond met de verloop-kleur.
 
 
Invicta Colour is verkrijgbaar in heel veel kleuren, er zijn dus nogal wat mogelijkheden~! Hieronder met kleur 956 - hetzelfde patroon.
 
 
De knipbies - voor het knippen :-)
 
 
 
Kijk eens wat kleur doet! 
 
 
Hier is de sjaal nog een keer gebreid. Weer in het rond, zonder knipbies, waarbij de sterretjes in de verloopkleur zijn gebreid en de achtergrond in effen donkerbruin. Voor deze sjaal hoef je geen rand (en geen knipbies) te breien, en gebruik je 2 x 200 gram sokkenwol.
 

 

 
Vandaag was Ali wel bereid om te laten zien dat ook hij best model kan staan!
 
 
Het patroon van deze Winterwonderland-sjaal is te koop op Ravelry en bij aankoop van brei-garen ook in onze winkel. Het patroon is in het Nederlands.
 
Je kunt overigens eindeloos variëren met dit prachtige patroon! Marjan maakte een kol met dit garen, met Aade-garen in effen donkerblauw en Regenboogkleur. Is deze niet geweldig mooi? 
Deze is ook in het rond gebreid, maak eerst een proeflapje om het goede aantal steken te bepalen voor je gewenste breedte!
 

 

 
 
 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.