Blij dat ik brei

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog.      

Bernadette

0 reacties

Het begon in België, maar de hype is al lang geleden overgewaaid naar Nederland: een superzacht oversized vest, ook wel Bernadette-vest genoemd. Zo'n vest waar je in kan wonen - zeker op een dag als vandaag :-)
Een écht Bernadette-vest is behoorlijk prijzig (maar is dan ook handgebreid met prachtige materialen).  Maar voor wie graag zelf aan de slag gaat zijn er beslist alternatieven.

 
Dit oversized-vest is gemaakt met Schachenmayr Kid Light, een zachte volle draad van 30% Mohair, 38% nylon, 32% acryl. De bollen zijn lekker groot zodat je voor een oversized vest maar 3 - 4 bollen nodig hebt (je breit met 3 draden tegelijk). En hou je van snel resultaat dan is dit model ook wat voor jou: het is gebreid op nld 9 en 12. Een bol van 100 gram (= 600 meter) kost € 9,95.
Het patroon van dit vest vind je hier (scrol even naar beneden voor de NL-versie)
 
 

Heb je graag een héél groot vest? Dat kan natuurlijk ook! Je hebt voor een heel ruim vest  4 a 5 bollen nodig. Van dit vest is alleen een Duits patroon beschikbaar, klik hier.

 
Liever een kleiner project? Deze kol is gebreid met 1 bol van 100 gram, rondbreinaald 4-5. Het patroon vind je hier (scrol weer naar beneden voor de NL-versie)

 

 
Dit garen is verkrijgbaar in 6 kleuren, zwart, antraciet, grijs-blauw, roze-wit, beige-wit, wolwit.
 
 
Het blijft lastig om de kleuren goed weer te geven :-(
Bestellen mag altijd per mail!
De voorraad van dit garen is beperkt, op = op.
 
 
 
Uiteraard kun je deze modellen ook allemaal met andere garens breien, bedenk wel dat elk garen weer een ander effect zal geven.
 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.