Blij dat ik brei

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog.      

Uit Balans

0 reacties

Gisteren was ik (weer) een dagje uit balans. Letterlijk, want het zwieberde en zwaaide voor mijn ogen en lag de hele dag plat - totaal niet in staat om op te staan (niet ongerust worden, deze klachten heb ik al jaren. Ik mag de mallemolen weer in, maar heel lastig is het wel). Gelukkig stonden de hulptroepen al klaar: jarige job Ali, moeder Nel van 75 en dochter Miriam van 14 hebben het samen prima gered, wat een team :-)
Vandaag gaat het weer prima.

Het was dan ook een blogloos dagje, dat halen we snel even in! De Zeeuwse Meebreideken is al op de helft van de patronenreeks en de groep meebreiers groeit nog steed. Op de Facebook-groep komen prachtige combinaties voorbij en in de winkel zie ik ook steeds meer lapjes in het  "echie".

 
Jeamantha breit 'm met acryl in stoere kleuren.
 
 
Stefanie kiest voor de 6-draads sokkenwol met Tweed
(we hebben hiervan veel op voorraad, je mag altijd even mailen voor de kleuren)
 
En dit is ook prachtig:
 
 
De lapjes zijn gebreid door Marijke met Scheepjes Stone Washed.
 
Zo zie je dat iedereen zijn eigen draai en invulling er aan geeft! Af en toe komen er ook wat handigheidjes aan te pas. Dit magneetbord is best handig als je de patronen moet lezen. Er zijn teltekeningen bij waar je de aandacht goed bij moet houden en met de magneetstripjes fixeer je het patroon en kun je de regels volgen (€ 13,95)
 
 
Dit is ook handig! De lapjes lijken na het breien van de verschillende patronen soms een andere maat te krijgen. Nat opspannen maakt dat ze de goede maat krijgen. Dit is een spanmat van Prym, een schuimrummer mat met een centimeter verdeling erop.
 

 

 
Naast centimeters vind je ook cirkels e.d. zodat het ook handig is voor ander brei- en haakwerk zoals bloemen of granny squares. De matten zijn weer besteld (gaat een beetje met hindernissen), en zouden volgende week hier weer binnen zijn. (€ 37,50)
 
En vorige week werd me ook dit idee aangereikt - een poster met allerlei wetenswaardigheden (maten, termen, omrekentabellen) over breien: het Breimaatje!
 
Je kunt deze poster vinden/bestellen op de (hele leuke) website www.debeeldvink.nl. De poster is A2 formaat, en kost € 9,95 (excl. verzenden). 
 
Met deze hulpmiddelen gaat het breien bijna vanzelf :-)
En kom je er dan toch niet uit, in de Facebook-groep kun je je vragen kwijt en krijg je antwoord!
 
Ondertussen komen hier ook al een aantal lantaarnpaal-lapjes binnen, hoe leuk is dat!? We kunnen er nog wel een paar gebruiken :-)
 
 
 
En nu ga ik snel wat achterstallig werk inhalen!! 
 
 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.