Blij dat ik brei

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar [email protected] of via dit blog.      

Knippen maar!

0 reacties

Nou, daar gingen we dan! Knippen maar.....

Gisteren kwamen zo'n 15 dames van heinde en soms héél ver naar de winkel om de demonstratie Knipbies bij te wonen én zelf een stukje te knippen.
Charlotte had een heleboel van haar prachtige breisels meegenomen, dus die werden eerst uitgebreid bewonderd (ik zal t.z.t. met regelmaat wat op het blog laten zien!).

 
 
We verzamelden rondom onze "operatie-tafel", met Charlotte als chirurg en wij als zeer onzekere assistenten :-)
Eerst gaf Charlotte wat uitleg over het fixeren van de steken, De sjaal is te smal om helemaal onder de naaimachine te leggen, dus moet dit met de hand. De plaats waar de knipbies is, zie je hierboven duidelijk. Hij is duidelijk begrensd met een gekleurde steek, wat straks het opnemen van de zijsteken een stuk makkelijker maakt.
 

 

 

Nou, daar gaat-ie dan! Bibberende vingers zie je niet op een foto.... maar  het ging prima! Tussen de 2 gemarkeerde steken heel precies knippen.....

 

 
En toen mocht iedereen even opereren... alles werd uitgebreid bekeken, besproken en gedocumenteerd!

 

 

 
En lós was-tie! nu even plat op tafel en de zijkanten bewonderen en bestuderen. 
 
 
Tot slot nog van alles leren over het opnemen van de steken, rondbreien, en vooral nog gezellig bij elkaar zitten en kletsen. De temperatuur was aardig opgelopen, dus kwamen we even bij onder het genot van een bakje koffie, thee of fris en een overheerlijke cake van Johanna.

 

 
Supergezellige middag! Veel opgestoken en weer wat nieuws geleerd. Bij mezelf gedacht dat ik te vaak denk "dat kan ik niet" maar eigenlijk bedoel "dat heb ik nog nooit gedáán". Héél iets anders :-)
 
 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.