Blij dat ik brei

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar jaffari@zeelandnet.nl of via dit blog.      

Babyschoentjes

0 reacties

Een tijd geleden plaatste ik het berichtje over babyschoentjes. Daar heb ik echt heel veel reacties op gehad, want velen wilden het patroontje hebben. Adri breide een hele serie van deze slofjes, kijk eens hoe leuk!

Hier nog een keer het uitgebreide patroontje:

Maat : 0  - 3 maanden  

breinaalden nr.3 . 

 Zet 24 (27) steken op met breinaalden nr.3 en brei  56 ( 60) naalden = 28 (30) ribbels in de volgende naald de eerste 11 ( 12) steken afkanten en verder breien met de overige steken

op de goede kant* 4 naalden tricot breien , dan 4 naalden averechtse tricot *. Dit herhalen tot je aan de goede kant 10 gladde stroken  hebt en aan de achterkant van het werk 9 stroken .

 

Naai Kant A aan kant B ( zie foto nr. 4 )  Plooi zoals op de foto en sluit de zoolnaad ( van C tot D) . Trek een dubbele draad door  E-kant en een dubbele draad door de  F-kant  en trek de draden goed aan en naai goed vast ! Plooi de bovenkant om als omslag van het slofje . Als U geen lint wil gebruiken kunt U een koordje haken .

Haak 6 kleine bloemetjes als volgt : 4 losse sluiten tot een ring met een halfvaste , in de 1ste losse 3 losse haken + 1 vaste ( = 1ste bloemblaadje ) herhaal dit tot er 5 blaadjes zijn . Breek de draad af. Naai op elke slofje een bloemetje op de wreef . Haal het koordje door het sokje en naai het achteraan met een paar steekjes vast zodat het niet uitgetrokken kan worden . Naai aan de uiteinden van het koordje telkens 1 bloemetje . Brei een 2de slofje !

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.