Blij dat ik brei

Welkom op deze blog vol met breien en haken. Zelf vind ik breien een heerlijke bezigheid en ik kom zoveel leuke dingen tegen die ik graag wil delen! Reageren of tips? Mail naar [email protected] of via dit blog.      

Luie wijven steek

0 reacties

Zaterdag liet ik Jo's sjaal zien van het lintjes-garen. In de sjaal was de luie wijven steek te zien. Ik heb een paar plaatjes en een filmpje opgezocht om te laten zien hoe je dat doet. Vooral voor zomer-sjaals of truien is het een fijne steek, het maakt je breiwerk erg luchtig!

Hier kun je een video vinden met de Luie Wijven steek (soms wordt het ook riviersteek genoemd): http://www.garnstudio.com/lang/nl/video.php?id=192&sort=2&thumbnails=on

Uit Breien met plezier: http://www.breienmetplezier.nl/breisteken.htm

 "Luie Wijvensteek"
Eigenlijk is dit de Riviersteek:
Bij deze steek maak je extra omslagen op de naald. Steek de naald op een normale manier in, sla de draad niet 1 maar 2 keer om de naald, haal beide omslagen door de steek. Je breit aan de achterkant de steek als 1 steek en laat de extra omslag vallen, waardoor er lange steken ontstaan. Op deze manier gaat het breien veel sneller, vandaar de naam "luie wijvensteek".

Vind je dit te simpel? Dan kun je de lussen ook nog kruisen, het heet dan "Indian Cross stitch"

Hier een filmpje hoe je dit moet doen:

Na een beetje surfen vond ik ook nog deze sjaal op Etsy.com - dit lijkt toch heel veel op het lintjesgaren van Jo's sjaal, af en toe gemixed met een ander garen. Gebreid in een luie-luie-luie-wijvensteek! (nog meer omslagen maken!)

Pastel Rainbow Handknit Ribbon Scarf  with Pink, Cream and Grey is Ultra Feminine, Satin Soft

Gevonden op: http://www.etsy.com/listing/52517502/pastel-rainbow-handknit-ribbon-scarf . Deze Etsy-shop is van Celeste uit de VS, en hier kun je bijzondere sjaals kopen. Celest maakt heel veel gebruik van de Riviersteek of Luiewijvensteek.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.