inkijkje

vrouwenkul, een vrolijke kijk op het leven.

SOMS PECH, SOMS GELUK

1 reactie
soms geluk, soms pech
 
Er komt een bericht binnen op mijn antieke smartphone. Het ter reparatie aangeboden produkt is binnen. Het is de mediamarkt in Middelburg. Dat is toch weer een stukje rijden. De zeeuws vlaming noemt dat ;de overkant" Sinds 2003 kunnen we door de tunnel. Daarvoor ging dat nog met de boot.
In dit geval was het dan de veerpont van Bresjes naar Vlissingen. Het had ook zijn charme. Met mooi weer had je kijk op de langskomende schepen. Met mist kon je nog wel eens op het veerplein blijven plakken.
6 jaar lang ging ik zelf altijd met de pont van Perkpolder. De vaste hap zat altijd op de hoge krukken. Elke morgen met een bak koffie even bij-praten. Het zag er altijd blauw van de rook.De niet-rook salon was altijd leeg. Men keek niet zo nauw. Je ging daar waar de gezelligheid was.
De gsm stond nog in de kinderschoenen. er werd nogal eens nep gebeld. Als er toevallig een begon te piepen, riepen we massaal "jup aan boord "
Menig oud-boot ganger denkt met heimwee terug aan de gehaktballen en broodje kroket.
 
Vandaag rij ik de weg weer terug en zie het bord branden bij de tunnel. Ze hebben problemen. Ik ben natuurlijk al door het tolpoortje. Even later sta ik keurig aangeschoven in de rij. Het gaat nog wel even duren.
Het zonnetje schijnt uitbundig in mijn gezicht. Jammer dat het te koud is om buiten te gaan hangen tegen de railing.
 
Een uur later, heb ik al mijn oude programma's weer op mijn phone gezet. De wachttijd is nuttig besteed.
Ik babbel wat met een medewachter en maak me niet druk.
We kunnen doorrijden. Nog even snel naar de winkel, die is tot 8 uur open. Ik haal mijn boodschappen, zet ze achter die van wat eerdere klanten op de band. De cassiere probeert tevergeefs haar kassa op te starten. Na 10 echte minuten gaat een andere kassa dan maar open. iedereen gaat weer in de achteruitstand. De volgende band wordt dan maar volgelegd. Een mevrouw kan zonder bril niet zo goed op de pin authomaat kijken. Tja, een beetje minder ijdel als je boodschappen gaat doen? Eindelijk  kan ik in de auto stappen. het is half 9 als ik thuis ben.
 
In de goede, oude tijd, was ik met mist nog lang niet thuis geweest, via Antwerpen.
 
Dus heb ik nu geluk
 

 

 

1 reactie

Het is maar net,hoe je het bekijkt.

izerinalin

29 April 2016 om 08:37

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.