GAL: Oeh! Bitter!

Feest voor de Geest

Poezen

7 reacties
Poezen

Dag lieve Zeelandnet gebruikers.

 Dit weblog is vrijwel hetzelfde als alle andere, uw verwachtingspatroon zal daarom bijna subliem bevredigd worden. Toch zijn er enkele verschillen die wellicht vooraf bekend gemaakt moeten worden:

 -Dit weblog zal nooit over poezen gaan. Nergens. Geen foto's, geen verhaaltjes, geen lofzang, niks. Ik zal voor alle nieuwsgierigen éénmaal m'n mond opentrekken over wat ik van poezen vind en zal daarna eeuwig erover zwijgen: Ik ben gek op poezen, we hadden er bij m'n ouders 2. Eentje was een mooie, trotse, zwarte byrmees die 15 jaar is geworden als ik me niet vergis en de ander een klein, bang propje dat eveneens grotendeels zwart was maar witte pootjes had, en een witte bef. Zij is op 11-jarige leeftijd overleden aan acute suikerziekte door alvleesklierkanker. Nouja, na de diagnose kreeg ze een spuitje, maar met haar had ik niet zo heel veel, wel zielig verder hoor. Ik wil zelf later ook katten omdat ik hun brutale gedrag altijd een enorme inspiratie vind, een bevestiging van hoet goede in de wereld. Verder heb ik graag een poes die een beetje netjes geschoren is, maar helemaal kaal hoeft niet, want dat ziet er zo kinderlijk uit. Ras en afkomst interesseren me niet zo, hoewel ik een exotisch exemplaar verkies boven een huis-tuin-en-keuken poezenbeest. De Byrmees vond ik fantastisch.

-Ik ben geen socialist, geen liberaal, maar anti-democratisch, ik wens de tyrannie van een dynastie! Misschien moet u niet meelezen wanneer die ideologie u tegenstaat. Zo ben ik nog wel meer dingen niet die misschien als vanzelfsprekend worden gezien, maar dat zult u wel merken. Maar misschien veins ik het allemaal  maar, is het een toneelstuk, een schaduwspel, wellicht ben ik een personage in een roman, misschien ga ik aan het eind wel dood.

 -U mag écht meedenken, de grijze cellen uit het sterk water halen en me ermee voor m'n kop slaan. Intellectueel sado-masochisme verwacht ik van u, mijn lezer. Hiermee wil ik meteen de titel van dit blog (monologue interieur: "blòòòwgue") toelichten; De titel 'GAL' verwijst natuurlijk naar die bittere meuk die zich in ons maagdarmstelsel vormt om vet te emuleren, maar de vervelende gewoonte heeft eens in de zoveel tijd naar boven te komen en ons te kwellen met z'n smaak (bijvoorbeeld wanneer we ziek zijn, of zwaar geïntoxikeerd door alcohol). De titel is in dit opzicht een gastronomische metafoor; soms krijgt u misschien een bittere smaak in uw mond bij het lezen van het blog, maar vrees niet, als het aan mij ligt zal het vaker honing zijn dat u proeft! Maar ook vaak zal wat diepere smaak-analyse van u verwacht worden, wellicht. Misschien eis ik wel dat u een connoisseur wordt, dat u gevoel voor smaak zich verbreedt en verdiept. Wat een mooi geschenk zou dat van mij aan u zijn, maar nog meer van u aan mij! Inderdaad, ik had m'n weblog dus ook 'Honing: Hmm! Zoet!' kunnen noemen, of 'Complexe Bordeaux: hmmmm.. begint rond, eindigt vol, heeft een zuur, frissig momentje dat blijft hangen terwijl de nasmaak toch overwegend droog is!', maar ik dacht: ik ga voor GAL, want dat is kort, krachtig, wekt meteen onplezierige associaties op en dat maakt mensen nu eenmaal nieuwsgierig! maar vooral omdat het zo lekker kort is en typografisch een prachtig woord.

Ik hoop dat we nog prachtige momenten met elkaar gaan beleven en een lange geschiedenis van vriendschap op zullen bouwen. Gegroet, mijn kameraad in spe! Ik sta met mijn degen aan uw rug, al ware het uw eigen degen, mijn hart bonst in fase met het uwe en in ons gezamelijk blikveld past de wereld!

7 reacties

Hoejendag Paul,

'k Bin bliee a't jie oak bie ons klupje komt!

Jopie (de Levensgenieter)

Jopie Meerman

29 November 2007 om 20:38

Hee Jopie!

Dat klinkt wel verdacht veel als een accent uit de kanten van Terneuzen? Of zeggen ze op klooster ook 'ie' tegen 'ij'? Neje toch? Bij ons thuis is Zaamslags en Antwerps (Antwáárps) versmolten en zou het klinken als: ' 'K zen blie da ge oek bij ons klupke zait'

Woar komde vandoan? of, van wie zedde der éne?

Paul Mertens

29 November 2007 om 20:45

Jezus, Paul, wat kan jij toch uit je nek lullen Tong uitstekend
Desalniettemin wel netjes dat je even een, voor jouw doen, korte toelichting geeft bij de bedoeling en naam van je blòòòwgue, want ík kan er wel om lachen omdat ik je ken als mijn broekzak, maar de rest van de Zeelandnetblòòòwguers zullen wel enige bedenkingen hebben bij je pseudo-intellectuele geklepzeik ^_^

Maar goed, WELKOM BIJ DE CLUB, om 't maar even officieel te maken, we smijten een fles champagne tegen de monitor kapot en wensen dit blòòòwgue een behouden vaart!

Cheers!

horensma

30 November 2007 om 08:14

'pseudo-intellectueel'? Ik zie mezelf meer als een intellectueel-in-opleiding, dus hoogstens pre-intellectualiteit alstublieft. Ik moet toegeven, het is maar een blog, dus ver boven dit speeltuin-niveau zal het wel niet uitkomen, maar dat is niet erg want ook in de speeltuin is intellectualiteit intellectualiteit. (gaan we nu even samen overgeven??)

 Trouwens, jongedame, let op je syntax; de komma hoort ná 'korte', níet ervóor.

Paul Mertens

30 November 2007 om 09:10

Paul

 welkom bij de bloggers

Ko
Weblog qualiteit

Ko Leenknegt

30 November 2007 om 10:03

Dag Paul

Dat dialect is van Tholen. De andere Zeeuwse overkant. M'n weblog staat soms in het Thools, maar meestal ABN. Zelfs met fouten> maar daar moet je tegen kunnen als je mee wilt doen..
Anders- mooeeeve !

fijn weekend gewenst!

Jopie Meerman

30 November 2007 om 14:10

hahaha! erg grappig allemaal,

 

Vlissingse dame

tsnep

03 December 2007 om 14:48

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.