GAL: Oeh! Bitter!

Feest voor de Geest

Ik lees een verhaal en ga terug in de tijd

1 reactie

's Avonds laat, de rechterhelft van de bank, mijn domein. Links is het glad en groen, hier dof en grijs, ik zit hier vaak.

Nu met zwarte muziek, een glas wijn, ik volg de rook van mijn javaanse jongen in het licht van de leeslamp, en lees allicht het verhaal van Tijs (Vervaet, Walsoorden, heden Utrecht).

't Is vooral een bijna bittere melancholy uit z'n pen. 120 pagina's terug in de tijd. Terug naar wiskundelessen, avonden en nachten in de Kronkel, buiten met een flink paar pinten achter de kiezen en een jonkel in de hand. In het donker op een grasveld, gesmoorde muziek en dronken boeren op de achtergrond. En wij brachten daar de sterren dichterbij met onze gesprekken. Wat in onze hoofden niet pastte, bestond feitelijk niet. Onze taal was zo verfijnd en toegespeeld op onze beperkingen, dat zelfs de stiltes tussen onze vermoeide jongemannenwoorden de grond lieten schudden. ONZE grond dan toch. En wat we zeiden was waar. Niet omdat wij het zeiden ofzo, maar omdat we ongeloofelijk slim waren.

Tijs tegen Bart: 'Je mag een genie nooit onderbreken, laat staan twee'

 (NB. Tegenwoordig zijn we oud en verbitterd. Haha, tijd om de politiek in te gaan!)

1 reactie

Volgens mij zou jij toch ook eens Jack Kerouac moeten lezen, past er helemaal bij
Lizdog

11 November 2008 om 22:43

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.