computer beveiliging en antivirus advies

Wat is de beste gratis virusscanner van dit moment?

0 reacties

 Wat is nu een goede virusscanner voor je computer? Voor je tablet? Voor je iphone? Wat is de beste scanner voor virussen voor de laagste prijs? Het is vaak een zoektocht. De prijzen verschillen sterk en het is vaak maar een gok wat je kiest. Gelukkig zijn er ook gratis virusscanners. Het gaat soms om een compleet gratis virusscanner. Vaak is het een uitgeklede versie van de complete virusscanner van een bedrijf. Het is hiermee mogelijk om de scanner mee te testen. Hoe werkt het? Is het dashboard gemakkelijk te gebruiken? Ruimt het voldoende virussen op en malware? Of moet je hiervoor een uitbreiding kopen? 

Natuurlijk beloven alle virusscanners, dat ze de beste zijn. Is dit echter ook daadwerkelijk het geval? We twijfelen niet aan de oprechtheid van hun. Echter het is wel belangrijk om te weten wat we vergelijken en waarom een virusscanner de beste is. Pakken ze spyware mee? Virussen? Trojaanse paarden? Rootkits? En andere vormen van malware? Het is vaak zo, dat het gratis virusscanner pakket minder uitgebreid is dan het betaalde pakket. Of ze hebben alleen een virusscanner zonder extra functies voor rootkits, Trojaanse paarden en bijvoorbeeld spyware. Het is dan noodzakelijk om een aanvulling te kopen. Het is dus maar de vraag hoe goed het gratis pakket daarmee is. 

Een pro-actieve bescherming 

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk om een goede bescherming te krijgen tegen kwaad van buiten. Het is belangrijk om kwaadaardige software buiten de deur te houden. Natuurlijk wil je dit niet op je computer krijgen. Het is dus belangrijk om in de eerste plaats de deur dicht te houden voor ongewenste malware en spyware. Wanneer je hierin slaagt en ook de virussen buiten de deur kunt houden ben je al heel ver. Vervolgens is het belangrijk om de computer regelmatig te kunnen controleren. Je moet kunnen controleren of de computer ook echt schoon is van malware en spyware en computervirussen. Dit is echter vaak een basis functie op alle online virus programma’s die er zijn. Het maakt niet uit of het om een gratis scanner gaat of een betaalde versie.

 

 

 

Wat is nu een goed antivirus programma?

 Voor welk antivirus programma moet je nu eigenlijk gaan kiezen? Is het een programma welke compleet gratis is? Of een programma waarvoor je een kleine vergoeding betaald? Het is vaak moeilijk om de juiste keuze te maken. Kies echter voor een programma waar je volop op kunt vertrouwen en gebruik van kunt maken. Het is prettig en goed om de juiste keuze te maken tussen een gratis antivirusprogramma of de betaalde versie. Uiteraard is het soms beter om net wat extra’s te betalen om hiermee meer virussen en problemen buiten de deur te houden. Uiteindelijk is het goed om te kiezen voor de beste bescherming mogelijk.

 Kies een antivirus programma op basis van hoe goed het werkt. Let hierbij niet op het aantal functies, maar wel op hoe goed het de functies kan uitvoeren die het moet doen.

 Ook voor het internet bankieren is het erg belangrijk een goed beveiligings programma te installeren

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.