Keramiek etcetera;

Hallo, ik ben Ank van der Wel. Sinds 1980 werk ik met klei. In klei vond ik een materiaal, waarin ik al mijn gevoelens en creativiteit de vrije loop kan laten. Het is fantastisch om uit vormloos materiaal iets te maken.

Snertjongens

4 reacties

Ja, ik ben niet gauw boos, maar nu is de boot aan. Loop ik met Fido in de Prinses Petrastraat vlakbij de Marskramer, komen er twee jongens aan. Zegt de ene: 'Heeft u soms vlektyfus van de hond opgelopen?' Zegt de andere:  'Of heeft de hond het soms van u gekregen? Gillend van de lach gingen ze er vandoor.

Het ergste is dat de vrouw van de burgemeester alles gehoord heeft. Nou moet Henk Fido voortaan maar uitlaten, ik doe het niet meer. 

 

 

4 reacties

Hallo Ank,

Een tweede poging om te reageren, zojuist ging het mis.
Maar goed. Je verhaaltje, maar vooral het vrolijke beeld dat je maakte, deden me denken aan een voorval van jaren geleden.
We hadden een feestje van de SVRZ- mijn toenmalie werkgever. En zoals dat gaat , je doft je een beetje op, en vooral ook de collega's die normaal in uniform werkten.
In de tijd waar ik nu over schrijf waren ookj stippels, druppels, boiletjhes, polkadots etc. mode.
Een collega maakte het echter nogal bont. Ze droeg een blouse met kleine stippels, waaronder een wijde rok met grote ballen in het patroon. En eroverheen gedrapeerd een sjaaltje, juist, gestippeld.
De combinatie was in zoverre geslaagd dat wij er nogal om moesten grinniken. Zelfs de handtas die ze bij zich had was, je raadt het al, versierd met balletjes. Toen ze ging staan en weg liep was het verhaal compleet, haar kousen hadden zich aan het modebeeld, zij het dan op de verkeerde wijze, met grote druppels, aangepast.

Ik moet eerlijk zijn, ik weet echt niet meer wat we die avond te zien en te horen kregen, maar het beeld van deze mevrouw deed me wel aan het feestje terug denken! Dank je wel!

 

Jopie Meerman

28 October 2018 om 16:10

Ha Jopie,

Wat een leuk verhaal, kan me voorstellen dat jullie erom gelachen hebben.

Het maken van het beeld geeft me ook veel plezier en ik vindt het erg leuk dat je er om moet lachen.

Fijne zondag nog en hartelijke groeten,

Ank

ankwel

28 October 2018 om 16:53

Sorry, ik zag dat er nogal wat foutjes in de reactie staan...kan dit vlg. mij niet corrigeren. Maar goed , je hebt het toch al gelezen.
Ik ga nog steeds te snel voor het toetsenbord van de p.c. Ben met een electrische machine 'opgegroeid'.

 

Jopie Meerman

28 October 2018 om 17:13

Hoi Ank!

 

Wat zijn ze weer leuk je dames!!!   enig bedacht en mooi bewerkt hoor!!!

groetjes,

Lies

lisa

31 October 2018 om 10:57

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.