Al een Zijn

Natuurgeneeskundig therapeut Tasja Hut Centrum Al een Zijn in Vlissingen voor iedereen, die wil leren en werken aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling en groei. Voor iedereen, die nieuwsgierig is naar zichzelf en meer in contact wil zijn met zijn/haar intuitie. Veel lees plezier! Met vriendelijke groeten, Tasja Hut

Drank beinvloed de propiocepsis.

0 reacties

13838355492905-meditatie%20vrouw%203.jpgWeetje: Drank beïnvloed de propriocepsis. Gevolg bv praten met een dubbele tong.
Wist je dat je jezelf kunt voelen? Dit gebeurt met de propriocepsis. Dit is een enigszins verwaarloosd zintuig, dat volgens Sommer van groot belang is. Het maakt deel uit van het vierde zintuig, tast, voelen en gevoel. “Het is zelfgevoel in de letterlijke, lichamelijke betekenis, niet als eigenwaarde of zelfbewustzijn. Propriocepsis begint met speciale zintuigcellen in de spieren, de kapsels van gewrichten, de pezen en de huid. Het spierspoeltje is de bekendste zintuigcel van de propriocepsis,” legt Sommer uit.
“De propriocepsis-informatie gaat vooral naar de kleine hersenen. In de kleine hersenen wordt de actuele positie van een lichaamsdeel vergeleken met de gewenste positie en zo nodig bijgesteld. De propriocepsis is onmisbaar bij het lopen, fietsen, aankleden, iets oppakken en ook bij praten.” Sommer merkt op dat de mens zelf de kleine hersenen flink in de weg kan zitten om hun werk goed te doen. “Dat doen we door bijvoorbeeld alcohol te drinken. Alcohol is een giftige stof. De proprioceptische informatie komt wel aan in de kleine hersenen, maar de afwijkingen tussen de gewenste en de actuele positie van het lichaam worden niet meer goed gecorrigeerd. Gevolgen: je gaat praten met dubbele tong, loopt met brede en zwalkende tred en je moet oppassen om niet te vallen.”

Hartelijke groeten,
Tasja Hut
www.aleenzijn.nl

bron: scientias

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.