Kort en krachtig

Welkom op mijn weblog "Kort en krachtig": opvallende actuele zaken en evt. commentaar.

Door het Lente-akkoord teruggedraaid:

0 reacties

Huishoudtoets in bijstand afgeschaft

Gepubliceerd op 10 augustus 2012

De huishoudtoets is van de baan. De invoering van de toets, die bepaalt dat er per gezin nog maar één bijstandsuitkering wordt verstrekt, is met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 teruggedraaid.

Uitkering aanvragen kan nog
Heeft u geen uitkering aangevraagd omdat u wist dat u door de huishoudtoets hier geen recht op had? U kunt alsnog tot 18 september 2012 een aanvraag indienen. De uitkering kan telefonisch worden aangevraagd op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur via tel. 0118 – 432700.

Terugwerkende kracht
Om voor bijstandsverlening met terugwerkende kracht in aanmerking te komen, moet aangetoond worden dat ook in het verleden recht bestond op bijstand. Dit houdt in dat het in de betreffende periode aan middelen heeft ontbroken om te voorzien in de noodzakelijke kosten van het bestaan. Als door het afschaffen van de huishoudtoets recht op algemene bijstand bestaat, kan deze worden toegekend vanaf de dag waarop (met terugwerkende kracht) het recht is ontstaan. Dit kan nooit eerder zijn dan 1 januari 2012.

Jonger dan 27 jaar
Personen jonger dan 27 jaar moeten zich melden bij het Jongerenloket Walcheren. Het Jongerenloket is gevestigd in de centrale hal van het Stadskantoor van de gemeente Middelburg (Kanaalweg 3 te Middelburg). De openingstijd van het Jongerenloket is iedere werkdag van 10.30 tot 16.30 uur. Een afspraak maken vooraf is niet nodig. Wel moet u zich eerst melden bij de receptie van de gemeente Middelburg.

Zie ook

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.