Kort en krachtig

Welkom op mijn weblog "Kort en krachtig": opvallende actuele zaken en evt. commentaar.

0 reacties

Nurses on Tour blijft ontwikkelen en groeien

Vlissingse Bode, 21 juli 2012 
VLISSINGEN - Bijna vijf jaar na oprichting van Stichting Nurses on Tour zijn de drie Zeeuwse alumni HBO-Verpleegkunde studenten, Leroy de Priester, Joyce de Priester-van Dullemen en Lisette Pleijte, van de Hogeschool Zeeland nog altijd actief betrokken bij de ontwikkelingen van verschillende malariaprojecten in het noorden van Ghana.

Inmiddels is Nurses on Tour in Ghana officieel geregistreerd als Non Gouvernementele Organisatie, zijn er meer dan 10.000 geïmpregneerde muskietennetten verspreid en zal in oktober van dit jaar de bouw van een coördinatiecentrum in Bolgatanga afgerond worden door een Nederlands bouwteam. In 2007 begon de actie tegen malaria met een aangepaste stageopdracht voor hun opleiding verpleegkunde, nu is dit uitgegroeid tot een locale, kleinschalige ontwikkelingsorganisatie. Nurses on Tour bezoekt de meest afgelegen dorpen in het noorden van Ghana, daar waar geen gezondheidsfaciliteiten aanwezig zijn, om daar gezondheidsvoorlichting te geven over malaria en geïmpregneerde muskietennetten te distribueren. Zij richten zich voornamelijk op zwangere vrouwen en moeders van kinderen onder de vijf jaar oud omdat zij tot de grootste risico groepen behoren. Na vijf jaar vindt het Nederlandse bestuur dat Nurses on Tour in Ghana op eigen benen moet leren staan zodat de projectactiviteiten in het veld zowel financieel als organisatorisch onafhankelijk worden. Leroy en Joyce de Priester hebben in 2010 een jaar in Ghana gewerkt met als voornaamste doelstelling training, coaching en capaciteitsopbouw. Het Ghanese bestuur en de staf medewerkers zijn nu toe aan eigen werklocatie. Met financiële bemiddeling van Stichting Bazaar uit Grijpskerke is deze dynamische organisatie dit jaar begonnen met de bouw van een coördinatie- en duurzaamheidscentrum. Dit centrum zal dienstdoen als kantoorruimte, opslagruimte voor klamboes en trainingscentrum van gezondheidsvoorlichters en nieuwe medewerkers van Nurses on Tour.

De stichting bereidt zich voor op het vertrek van een bouwteam van Zeeuwse vrijwilligers die hun zomervakantie opofferen om in oktober van een drie weekse werkvakantie in Ghana te genieten. Zij zullen helpen met het afwerken van het coördinatiecentrum. De tien vrijwilligers betalen hun reis en verblijf geheel zelfstandig en dragen op deze manier hun steentje bij. Om de bouw te bekostigen zal de stichting twee grote fondswervende activiteiten organiseren: vrijdag 31 augustus de Nurses on Tour Run bij de Kanovijver in Vlissingen, een sportieve activiteit voor jong en oud waarbij u middels wandelen of rennen geld bij elkaar kunt lopen voor dit initiatief. Zaterdag 29 september het Korenspectakel Voices to be Heard, in het opleidingstheater van het Scheldemond College in Vlissingen.

Meer informatie: www.nursesontour.nl

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.