Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VEERSE MEER WEER RIJK AAN PALING

7.297 keer bekeken
Goestig
Gepubliceerd op 16 apr. 2016
Het Veerse Meer is honderdduizenden jonge palingen rijker. Ze zijn uitgezet om de palingstand op te krikken. Voor de soort en de visserij.

6 reacties

Reactie wordt toegevoegd

wat een helden ! 16 april 2016

ja hoor, 3 van die kleine bakjes en het veerse meer zit weer vol. denken ze soms dat wij achterlijk zijn ? het grootste deel is voer voor volwassen vissen en blijkbaar worden ze uitgezet voor de vissers die daar winst van willen zien dus dan is het weer leeg. weg palingstand. het gaat dus niet om de palingstand maar om de vissers hun inkomen. maar nu zijn we goed bezig hoor, wat een natuurvrinden met hun paar bakjes, willen ze nu ook een lintje op koningsdag zeker ?

A. Al. 26 april 2016

Ja, dat denk ik inderdaad, dat U achterlijk bent.

Nr 2, u bent niet op de hoogte lijkt mij.. Het gaat om de toekomst, kijk naar het visbeheerplan en dat gaat niet over beroepsvissers 30 april 2016

Vistandbeheer

R.Busink 03 mei 2016

Beter laat dan nooit , paling hoort in de Nederlandse wateren thuis er is reeds te veel door wildvang verdwenen , gebruik kweekpaling voor consumptie en laat de wilde paling gewoon zijn ding doen en hopelijk de weg weer vinden naar de Saragossa zee.

John 03 mei 2016

De paling ? die mag (en hoort eigenlijk al zo te zijn) op de rode lijst thuis net als de mus en vele nadere beestjes die wij normaal vinden in onze omgeving maar het zo ontzettend moeilijk hebben. Zangvogeltjes bijvoorbeeld, daarvan is het grootste percentage (73 %) weggevreten door Vlaamse gaai, ekster, kauw, en kraai en laten we ook de poesjes niet vergeten die o zo lekker op een kussentje op de bank of stoel liggen maar als ze buiten zijn hun ware aard tonenen en nesten en jonge vogels opvreten. Ik mis ze wel, de kruisbek, kwikstaatr zowel rouw als geel en de vele nadere soorten. Maar ja dat is zijn geen palingen natuurlijk dus krijgen ook de aandacht niet.

Jos 03 mei 2016

Azijnzeikers neem zelf eens een initiatief alles maar afzeiken. En dan lekker off topic over zangvogels beginnen te emmeren