Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Psychomotorisch therapeut HIC en MC I

Standplaats: Goes

 • Aantal uren: 16
 • Opleidingsniveau: HBO


Ben jij een enthousiaste en deskundige psychomotorisch therapeut en zet je je graag in voor onze afdelingen high & intensive care en medium care I? Lees dan verder!


Jouw werkplek

Emergis is een brede maatschappelijke organisatie voor mentale gezondheid en welzijn. Jaarlijks ondersteunen we zo’n 13.000 mensen met uiteenlopende uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, wonen, werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Dat gebeurt door ongeveer 1.400 medewerkers op vijftig locaties in Zeeland. We werken bij mensen thuis, in (mentale) gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, wijkcentra, klinieken, beschermende woonvormen, opvanglocaties en werkleerbedrijven. Steeds minder afhankelijk van tijd en plaats en zo digitaal mogelijk in alles wat we doen.

Binnen de zorgeenheid acuut en hoog intensief bestaan er drie klinische crisisafdelingen, waarin behandeling en begeleiding centraal staan en een crisis een onderbreking is van deze behandeling. Deze afdelingen zijn de high & intensive care (HIC) en medium care I en II (MC I en II). De klinische interventie is er op gericht om de patiënt controle te geven over de crisis.

Vanuit de zorgvisie van Emergis zijn herstel, respect, vertrouwen en gelijkwaardigheid kernwaarden die ook de uitgangspunten vormen binnen deze afdelingen.

High & intensive care
Bij een klinische opname komt de afdeling high & intensive care (HIC) in actie. In deze omgeving verleent het team zorg aan 23 patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis en meervoudige gedragsproblematiek, die de controle over hun denken en handelen zodanig kwijt zijn dat er ernstig nadeel voor hunzelf of anderen kan ontstaan. Kortdurende opname in een healing environment met intensieve begeleidingsmogelijkheden is daarbij het uitgangspunt; dwang en drang worden maximaal voorkomen. Je werkt binnen een behandelteam met psychiaters, psychiater in opleiding, arts, verpleegkundig specialist, klinisch psycholoog,maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, agogen, en ervaringsdeskundigen.

Medium care I
De medium care I (MC I) is er voor die patiënten die kortdurende crisisinterventie nodig hebben maar minder zorgintensief en minder controle verlies hebben in hun crisis. MC I is een afdeling voor mensen vanaf 18 jaar met een psychische en psychiatrische klachten. Er wordt intensieve en psychiatrische zorg geboden aan mensen bij wie veiligheid en bescherming de hoogste prioriteit heeft. We beschikken over dertig bedden verdeeld over twee gesloten units en twee open units. MC I is er voor zowel nieuwe patiënten als ambulante patiënten in crisis. Op MC I werk je samen in een team van psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, artsen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, agogen, en ervaringsdeskundigen.


Jouw werkzaamheden

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend.

Als psychomotorisch therapeut maak je deel uit van een multidisciplinair behandelteam. Je werkzaamheden bestaan uit het verrichten van observaties en het zelfstandig opzetten en uitvoeren van psychomotorische therapieën, zowel individueel als in groep. Binnen de afdelingen wordt er gewerkt met oefeningen waarbij je leert om de signalen van uw lichaam, uw gevoelens en gedragspatronen te herkennen en beter te begrijpen. Hierin is emotieregulatie een belangrijk thema.


Jouw profiel

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot psychomotorisch therapeut, minimaal op hbo-niveau.
 • Je hebt ervaring binnen de GGZ.
 • Je kunt zelfstandig werken en in een multidisciplinair team.
 • Je beschikt over tact, een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je bent breed inzetbaarheid en hebt affiniteit met meerdere doelgroepen. 
 • Je uren worden evenredig verdeeld over de HIC en de MCI

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).


Jouw voordeel

Als je werkt als Psychomotorisch therapeut HIC en MC I bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een functie in schaal FWG 55. Het salaris begint met € 2806,- en eindigt op € 4381,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering.
 • Diverse scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.


Ga jij de uitdaging aan als Psychomotorisch therapeut HIC en MC I

Neem voor meer informatie contact op met Heidi Pemen (teamleider HIC) via 06 21 68 28 17 (i.v.m. vakantie tot 15 april bereikbaar) Vanaf 15 april kun je contact opnemen met Rianne Bouterse (teamleider MC I) via 06 11 46 02 06.

Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren'.

De vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In eerste instantie hebben boventallige medewerkers en re-integratiekandidaten binnen Emergis voorrang, vervolgens interne kandidaten en daarna externe kandidaten (vrijwilligers, stagiairs en inleenkrachten binnen Emergis behoren ook tot de externe kandidaten). Doordat we deze volgorde hanteren kan het zijn dat het langer duurt voordat je een reactie van ons ontvangt.


Vacaturenummer 738119

De Zeelandnet vacaturebank is de grootste vacature site van Zeeland met 2.418 vacatures. De vacaturebank is een populair onderdeel van Zeelandnet.nl en helpt Zeeuwen met het vinden van de juiste baan. Ben je op zoek naar goed personeel? Plaatst je vacature in één van de ruim 20 rubrieken en vind de beste kandidaat. Het plaatsen van een vacature is gratis. Wil je met je vacature extra opvallen? Kies dan voor één van de vele bannermogelijkheden.