Opleiding Professionalisering Thuishulp

Standplaats: Middelburg

  • Aantal uren: 15
  • Opleidingsniveau: N.v.t

Functieomschrijving

Wil jij je graag ontwikkelen tot Thuishulp? Beschik jij over goede communicatieve en sociale vaardigheden en vind je het leuk om mensen met hun huishoudelijke taken te ondersteunen en waar nodig de regie in het huishouden over te nemen? Solliciteer dan op deze vacature voor de opleiding Professionalisering Thuishulp! Begin oktober start de opleiding Professionalisering Thuishulp waarvoor Zorgstroom dit jaar 15 plaatsen beschikbaar heeft.

Als thuishulp werk je bij klanten met verminderde eigen regie en een meer complexe achtergrond of situatie te denken aan gezinsproblematiek. Dit kan een klant zijn met dementie of psychische problematiek. De huishoudelijke hulp die je geeft, is gericht op het ondersteunen van klanten en het overnemen van huishoudelijke taken. Daarnaast wordt de klant gestimuleerd om de huishoudelijke taken die hij/zij nog zelf kan, ook zelf te doen. Veranderingen in de klantsituatie die je signaleert, bespreek je met de bemiddelaar.

De opleiding start in oktober 2019 en bestaat uit 7 dagdelen. Dit is inclusief een terugkomdag. Je hebt iedere 3 weken één dagdeel les, deze les volg je naast je eigen werk. Thema’s die aan de orde komen zijn: beroepshouding, regie cliënt, cliëntgericht werken, ziektebeelden, omgaan met gedrag en signaleringen omtrent het welzijn van de cliënt. De opleiding wordt afgesloten met een toetsing. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat en kun je aan het werk als thuishulp.

Functie-eisen


• Je doet graag huishoudelijke werk en je hebt enige ervaring met het doen van huishoudelijk werk;
• Met mensen omgaan vind je fijn;
• Je bent bereidt tot het volgen van de opleiding Professionalisering Thuishulp;
• Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden;
• Je hebt inlevingsvermogen, doorzettingsvermogen en geduld;
• Je werkt zelfstandig;
• Je bent flexibel inzetbaar voor minimaal 9 uur en maximaal 21 uur per week
• Je kunt over heel Walcheren werken.

Arbeidsvoorwaarden


• De functie van thuishulp is ingedeeld in de schaal HBH (afhankelijk van relevante werkervaring maximaal € 2.105,53 bruto per maand bij fulltime dienstverband).

Meer informatie nodig?
Wil je nog wat extra informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Peggy Houtepen of Wendy Streng, WMO-bemiddelaars via 0118-684124, bereikbaar tussen 8.00 en 14.00 uur. Solliciteren kan tot en met 18 september 2019.
Het natrekken van referenties en het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag behoort tot de aanstellingsprocedure. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.


Vacaturenummer 310967