Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HR Business Partner

Standplaats: Goes

  • Aantal uren: 32
  • Opleidingsniveau: HBO

Functieomschrijving

HR Business Partner, iets voor jou?

Leiderschap, sturing en monitoring op in- door- en uitstroom, retentiemanagement, strategische personeelsplanning, kwaliteit van de HR. Al deze onderwerpen komen aan bod in deze uitdagende rol.

Een HR Business Partner mét ervaring is wie wij nu zoeken voor een opdracht tot 1 januari 2022. Het gaat om een dienstverlenende organisatie gevestigd in Goes.

In deze rol ben jij als HR Business Partner het aanspreekpunt voor meerdere bedrijfsonderdelen, denk hierbij aan HR, Finance and control, Communicatie en management ondersteuning, waarin jij continu aan het sparren bent met de andere business partners. Thema's zijn organisatieontwikkeling, leiderschap en strategische personeelsplanning. Om deze rol goed te kunnen vervullen moet je de business waar je in zit begrijpen en meehelpen bij het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Je neemt leiding over verschillende projecten en/of specifieke thema's zoals leiderschap of duurzame inzetbaarheid bijvoorbeeld. Je wordt hierin uiteraard ondersteund door de collega's van HR Support.

50% van je functie is gericht op de staforganisatie en de overige 50% op overkoepelende projecten en/of strategische thema's.

Het is een functie waarbij je veel actief zal bijdragen aan de HR dienstverlening en proactief gaat meedenken, ontwikkelen en uitvoeren van het HR jaarplan. Daarnaast ben je een aanspreekpunt voor leidinggevenden en medewerkers op het gebied van tactische/strategische vragen. Een ander deel van de functie is het stukje procesbegeleiding op het gebied van prestatiemanagement, opvolgingsplanning en talent management.

Functie-eisen

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je over de volgende zaken te beschikken:
- Afgeronde HBO opleiding richting Human Resource Management, Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
- Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol
- Aantoonbare ervaring met organisatieontwikkeling
- Goede vaardigheden op het gebied van netwerken, coachen, projectmatig werken en samenwerken

Wij zoeken iemand met lef! Iemand die zaken durft aan te pakken, veranderingsgezind is maar daarnaast ook een hoog verantwoordelijkheidsgevoel heeft.

Arbeidsvoorwaarden

Een contract tot januari 2022 voor 32 uur in de week. Salaris marktconform.


Vacaturenummer 318162