Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maatschappelijk Begeleider

Standplaats: Goes

  • Dienstverband: Parttime
  • Aantal uren: 6
  • Opleidingsniveau: N.v.t

Maatschappelijk Begeleider (vrijwillig), De Bevelanden

Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn? Ben jij degene met overzicht? Wij zoeken een zelfstarter, iemand die het initiatief neemt, een ander daarin meeneemt, ondersteunt en wegwijs maakt op gebied van financiën, huisvesting en gezondheidszorg. Ook help je bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk maken van jouw cliënt. Kortom, help jij een vluchteling werken aan een goede start en toekomst in Nederland? Dan is de rol van maatschappelijk begeleider precies iets voor jou!

Grote variatie aan taken
Als maatschappelijk begeleider bied je individuele hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vestigen in de gemeente en voor het eerst een eigen woning krijgen. Je geeft informatie geeft over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving en helpt bij het draaien van spreekuren.

Het bieden van praktische ondersteuning bij vragen en problemen omtrent financiën, onderwijs en gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van je rol als maatschappelijk begeleider. Je bouwt een vertrouwensband op en biedt een luisterend oor. Het is van belang dat je oplossingsgericht bent, initiatiefrijk en een dagdeel per week beschikbaar bent.

Wanneer de basis op orde is, ondersteun je je cliënt bij het opbouwen van een sociaal netwerk en een zinvolle dagbesteding. Je coacht in het vergroten van de zelfredzaamheid, houdt de voortgang bij en legt gemaakte afspraken vast.

Herken jij jezelf in bovenstaande en ben jij:

• Zowel betrokken als nuchter
• Empathisch en in staat te stimuleren en motiveren
• Flexibel en oplossingsgericht
• In staat om op eenvoudige wijze uitleg te geven
• Bekend met de sociale kaart in de gemeente (regio) of bereid om je hierin te verdiepen
• Minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en bereid minimaal een jaar te blijven (dit om onze cliënten een vast en vertrouwd contactpersoon te kunnen bieden)

NB: De inhoud van de rol en de gevraagde beschikbaarheid kan per locatie verschillen.

Wij bieden jou:

Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. VluchtelingenWerk biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding.

Interesse?

Het werk van een maatschappelijk begeleider is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen! Heb je interesse om vrijwilliger maatschappelijk begeleiding te worden? Stuur je cv en een korte motivatie naar [email protected]Vacaturenummer 830820

De Zeelandnet vacaturebank is de grootste vacature site van Zeeland met 1.810 vacatures. De vacaturebank is een populair onderdeel van Zeelandnet.nl en helpt Zeeuwen met het vinden van de juiste baan. Ben je op zoek naar goed personeel? Plaatst je vacature in één van de ruim 20 rubrieken en vind de beste kandidaat. Het plaatsen van een vacature is gratis. Wil je met je vacature extra opvallen? Kies dan voor één van de vele bannermogelijkheden.