Proces Operator

Standplaats: Terneuzen

  • Aantal uren: 40
  • Opleidingsniveau: MBO

Functieomschrijving

Proces Operator
Terneuzen, Fulltime

Wedden dat je vandaag al een product hebt gebruikt waarin fijnchemicaliën zijn verwerkt die Maschem BV produceert? Heb je bijvoorbeeld je haar met shampoo gewassen? Een koekje gegeten? Margarine op je brood gedaan? Of afwasmiddel gebruikt? Voilà, vier keer onze toepassingen in handen gehad. Zo ver reikt dus de invloed van ons chemiebedrijf. En dus ook van jou als Proces Operator. Want jij houdt de hypermoderne installaties in onze fabriek up-and-running.

Dit ga je doen
Jij zorgt dat het productieproces in ons chemiebedrijf 24/7 probleemloos en veilig verloopt. Dit doe je niet alleen, maar samen met elf andere operators met wie je in teams van drie personen ploegendiensten draait. Vind jij de combi van techniek en chemie boeiend, maar heb je er nog niet veel werkervaring mee? Geen punt. Juist doordat je intensief samenwerkt met je twee teamgenoten kun je veel van hen leren. Zo leer je in een mum van tijd onze hoogtechnologische reactoren, pompen en buizen door en door kennen en leer je het productieproces – de verwerking van palmolie tot fijnchemicaliën – draaiende te houden.

Aan het begin van elke dienst krijgen jij en je teamgenoten een mondelinge overdracht van het team dat jullie aflossen. Wat is de status van de productie en installatie? Is er iets gebeurd en waar moeten we extra op letten? Daarna volg je het productieproces vanachter de knoppen en schermen in de controlekamer. Maar je gaat ook regelmatig naar buiten, want alle installaties bevinden zich in de openlucht. Hier voer je werkzaamheden uit om het proces gaande te houden of bij te sturen. Je start of stopt pompen, zet afsluiters open of dicht en koppelt vrachtwagens aan of af. Ook neem je monsters om het product in het lab te analyseren.

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Daarom zorg jij dat de voorschriften goed worden nageleefd. Ook door externe partijen. Komen er bijvoorbeeld aannemers op het terrein? Dan zie jij erop toe dat zij hun werk veilig uitvoeren volgens de procedures die jij hiervoor hebt opgesteld. Verder is het jouw taak om het ploegenrapport bij te houden. Door middel van dit rapport zijn alle vier de operatorploegen steeds goed op de hoogte van wat er tijdens de diensten is gebeurd en welke werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Functie-eisen

Dit heb jij in huis
• Een mbo-diploma in de richting van techniek of chemie, bijvoorbeeld VAPRO B of bereidheid tot het volgen hiervan.
• Bij voorkeur ervaring in procestechniek en operations.
• Goede kennis van Word en Excel.
• Goede beheersing van het Nederlands en Engels.
• Een initiatiefrijke en flexibele werkhouding gericht op samenwerking.
• Nieuwsgierigheid en de bereidheid om te leren en relevante cursussen of opleidingen te volgen.

Arbeidsvoorwaarden

Dit bieden wij
• Een jaarcontract met de bedoeling deze om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
• Een goed salaris plus 24% vierploegentoeslag. Op termijn schakelen we naar een vijfploegendienst en dan geldt een toeslag van 30%.
• 8% vakantiegeld en een 13e maand.
• Reiskostenvergoeding. Zit de Westerscheldetunnel op jouw route? Dan vergoeden we ook de kosten hiervoor.
• Een goede pensioenregeling.
• 30 vakantiedagen.

Dit is Maschem BV
Ons chemisch productiebedrijf in Terneuzen is jong, het bestaat nog geen drie jaar. Dat zegt iets over hoe hoogtechnologisch de installaties en units zijn, en hoe modern, veilig en proper het terrein is. Een droomwerkplek voor iedereen met een passie voor chemie en techniek. Maschem BV is een dochteronderneming van Musim Mas Group, een internationale palmolie-onderneming met ruim 37.000 medewerkers. Wij zijn er daar veertig van. Lekker compact en kleinschalig. Het voordeel? Je kent al je collega’s goed, de sfeer is prettig en informeel, en de communicatielijnen zijn zeer kort.

Word onze nieuwe Proces Operator?
Mail je motivatie en cv naar Carla Schepers, HR Manager, via sollicitatie@dgr-group.eu.

Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Carla via 088 – 6830333.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vacaturenummer 300861

Maschem B.V.

t.a.v. Schepers