Officier van Dienst Bedrijfsbrandweer

Standplaats: Terneuzen

  • Aantal uren: 0
  • Opleidingsniveau: MBO

Functieomschrijving

Dow heeft een interessante en uitdagende vacature voor een Officier van Dienst Bedrijfsbrandweer voor onze site in Terneuzen, Nederland.

Wie zijn wij?
Dow Benelux is een petrochemisch bedrijf in de kanaalzone Terneuzen-Sas van Gent. Op onze site zijn dagelijks op en nabij de 4000 personen aanwezig en wordt een variëteit aan chemische processen downstream van het kraken van LPG en Nafta uitgevoerd, tot de productie van Poly ethyleen of specialty chemicals. Onze site kent diverse vervoersentiteiten zoals scheepvaart, rail- en weg-transport. Naast Dow zijn ook overige chemische bedrijven gevestigd op onze site en het totale industry park.

Voor de brandweerzorg op ons Industry park hebben wij een professionele beroepsbrandweer van 42 personen, bestaande uit een dagdienst van 5 personen en 3 ploegen van 12-13 personen. Dow heeft een bedrijfsbrandweer aanwijzing zoals bedoeld in artikel 31 van de Wvr. Deze aanwijzing vereist een minimale aanwezigheid van 1 Officier van Dienst, 1 Bevelvoerder en 6 manschappen. De diensten worden in een 24 uurs dienstrooster vervuld.

Taken Officier van Dienst
- Leidinggeven bij complexe incidenten
- Leidinggeven aan meerdere eenheden tijdens incidenten
- Coördineren met de verschillende in en externe partijen zoals diverse fabrieken en hulpdiensten
- Tijdens incidenten, bij afwezigheid van de Emergency leader on call, besluiten nemen om de veiligheid op het industry park te waarborgen.
- In operationele voorbereiding, als expert, één of meerdere specialismen te vervullen.

Functie-eisen

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een man/vrouw die stress bestendig is, in staat is om tijdens incidenten vooruit te kijken en te prioriteren op zwaartepunten. Je spreekt vloeiend Engels en kunt omgaan met situaties waarin meerdere belangen spelen. Je kunt je inleven in andere partijen en kunt hier op een diplomatieke wijze mee omgaan. Je hebt een HBO werk en denkniveau. Je hebt aantoonbaar affiniteit met de chemie en bent bekend of sterk geïnteresseerd in werken in een proces technische omgeving.

Ben jij:
Stress bestendig
Communicatief vaardig
Opgeleid Officier van Dienst Brandweer
Weet je van aanpakken
en ben je geïnteresseerd in de chemie
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vereisten:
- Technisch MBO niveau 4 diploma of hoger
- Diploma Officier van dienst Brandweer of gelijkwaardig
- Medisch geschikt voor het uitvoeren van brandweer werkzaamheden
- Woonachtig binnen 45 minuten van de site of bereid om zich binnen deze cirkel te vestigen.
- Gediplomeerd gaspakdrager of bereid om deze te behalen
- Gediplomeerd WVD verkenner of bereid om deze te behalen
- Gediplomeerd Brandweerchauffer groot of bereid om deze te behalen
- Rijbewijs C of bereid om deze te behalen
- Bevelvoerder bedrijfsbrandweer of bereid om deze te behalen

Spreekt bovenstaand jou aan, solliciteer dan nu via https://corporate.dow.com/en-us/careers/jobs/position?rid=1902989

Arbeidsvoorwaarden

Over Dow
Dow (NYSE: DOW) combineert een van de grootste technologische kennisgebieden in de chemische sector met vermogensintegratie, gerichte innovatie op wereldwijde schaal om winstgevende groei te realiseren en het meest innovatieve, klantgerichte, inclusieve en duurzame materials science-bedrijf te worden. Dows portfolio van geavanceerde materialen, industriële tussenproducten en kunststofactiviteiten levert een breed scala aan gedifferentieerde, op technologie gebaseerde producten en oplossingen voor klanten in snelgroeiende markten, zoals verpakkingen, infrastructuur en consumer care. Dow heeft 113 productielocaties in 31 landen en biedt werk aan ongeveer 37.000 mensen wereldwijd. Dow realiseerde in 2018 een pro forma omzet van ongeveer $50 miljard. Verwijzingen naar ‘Dow’, of ‘the Company’ (het bedrijf) hebben betrekking op Dow Inc. en zijn dochterondernemingen. Ga voor meer informatie naar www.dow.com of volg @DowNewsroom op Twitter.


Vacaturenummer 308156