Medewerker arbeid PI Middelburg

Standplaats: Middelburg

  • Aantal uren: 27
  • Opleidingsniveau: MBO

Functieomschrijving

Bij de Dienst Justitiële Inrichtingen houden we ons niet alleen bezig met het uitvoeren van vrijheidsstraffen, maar ook met de mensen die dit ondergaan. Jij hebt als medior medewerker arbeid de juiste persoonlijkheid om gedetineerden binnen de penitentiaire inrichting Middelburg in een volwaardig productiebedrijf te begeleiden.

Als medewerker arbeid ben je in het productiebedrijf op je eigen afdeling verantwoordelijk voor de voortgang en kwaliteit van de aan jou opgedragen productiedoelstellingen. Daarnaast weet je discipline, verwachtingen, grenzen en regels onder de aandacht te brengen en ben je verantwoordelijk voor een passende werksfeer.

Je stimuleert, begeleidt, motiveert en begrenst een groep van gemiddeld twaalf gedetineerden, die op alle fronten van elkaar verschillen. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, achtergrond, vaardigheden en problematiek. Een groot deel van je tijd ben je actief in de productie met de gedetineerden bezig, maar als het nodig is steek je zelf ook de handen uit de mouwen. Je staat tussen je mensen zonder dat dit je positie aantast.

Verder voer je voortgangsgesprekken met de gedetineerden. Daarnaast horen administratieve werkzaamheden bij je werk. Zo zorg je voor de productieplanning, de verloning van gedetineerden, de kwaliteitsborging en periodiek de rapportages.

Je maakt deel uit van een team en bent flexibel inzetbaar. Je controleert de productie op kwaliteit en kwantiteit (In-Made kwaliteitsprocedure) en motiveert en stimuleert de gedetineerden op de aan jou toegewezen werkzaal. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor een veilige en efficiënte bedrijfsvoering. Je plant, coördineert en organiseert de werkzaamheden en levert een bijdrage aan de orde, rust en veiligheid op de arbeids- en leefafdelingen.

Bekijk voor meer informatie over het arbeidsproces in onze inrichtingen de In-Made bedrijfsfilm en de link met 360 graden foto’s van de arbeidsafdelingen: https://www.youtube.com/watch?v=fIVK-Q-tgWg

Functie-eisen

Functie-eisen
• Je hebt (minimaal) een mbo 3-diploma in een technische richting - zoals productie, onderhoud, logistiek, metaal, houtbewerking, textiel, voeding of onderhoud van gebouwen - of op het gebied van zorg en welzijn.
• Je hebt enige jaren relevante werkervaring als je een andere opleidingsrichting hebt dan op mbo-3 niveau.
• Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
• Je bent een uitgebalanceerde, evenwichtige persoonlijkheid en laat dat ook zien.
• Je bent vaardig in het (bij)sturen, instrueren, begeleiden, coachen, stimuleren en motiveren van mensen.
• Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
• Je bent gericht op samenwerking met collega’s en onderschrijft het belang van een eenduidige behandeling van de gedetineerden.
• Je treedt stellig en met rust op en weet dit gedrag ook in lastige situaties te handhaven.
• Je bent in staat om eigen gedrag kritisch te evalueren, staat open voor evaluatie door anderen, leert hiervan en wijzigt op grond hiervan je eigen gedrag of standpunten.
• Je herkent je in algemeen aanvaarde sociale en ethische normen en organisatienormen en handhaaft deze.
• Je bent in staat om bij problemen of kansen je eigen gedragsstijl aan te passen om zo het gestelde doel te bereiken.
• Je kunt je eigen gedrag kritisch evalueren en bent in staat om bij problemen of kansen je gedragsstijl aan te passen om zo het gestelde doel te bereiken.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 6
Maand­salaris Min €2.166 – Max. €2.814 (bruto)
Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week 27
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Solliciteren? Upload je motivatie en cv via via de 'solliciteer' button of www.werkenvoornederland.nl / www.mobiliteitsbank.nl.
Ben je in dienst van het rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
Als je bij ons in dienst komt, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
Een fysieke vaardigheidstoets (sporttest), medische keuring, en een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de sollicitatieprocedure.
Voor deze functie worden meerdere vacatures opengesteld.
Dit is een tijdelijke aanstelling, met uitzicht op vaste aanstelling.
De P.I. Middelburg organiseert een wervingsavond op 22 augustus 2019. Interesse? Meld je aan via torentijd@dji.minjus.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vacaturenummer 307773