Complexbeveiliger penitentiaire inrichting Middelburg

Standplaats: Middelburg

  • Aantal uren: 36
  • Opleidingsniveau: MBO

Functieomschrijving

Functie­omschrijving
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen. Veiligheid is dan ook een erg belangrijk thema bij DJI. Daarin speel jij als complexbeveiliger bij de penitentiaire inrichting Middelburg een belangrijke rol.

Als complexbeveiliger draag je bij aan de veiligheid door het uitvoeren van toe- en uitgangscontroles. Je controleert legitimatiebewijzen, checkt in- en uitgevoerde goederen en informeert medewerkers en bezoekers over huisregels en veiligheidsvoorschriften.

In jouw werk controleer je onder meer op veiligheidsaspecten en op de aanwezigheid van onbevoegden. Als je onregelmatigheden of ordeverstoringen constateert, dan rapporteer je die.

Locaties van DJI zijn gevangenissen, huizen van bewaring, detentiecentra, jeugdinrichtingen en forensische psychiatrische centra. De taken verschillen dan ook per locatie.

Functie-eisen

Functie-eisen
• Je bent minimaal in het bezit van een mbo diploma niveau 2 met de bereidheid MBO 2 diploma Beveiliger in het 1e jaar na aanname te behalen.
• Je bent minstens achttien jaar oud en hebt een evenwichtige persoonlijkheid.
• Je bent bereid om een of meerdere interne opleidingen te volgen die passen bij het werk dat je gaat doen.
• Je krijgt de mogelijkheid om een opleiding voor het interne bijstandsteam (IBT) te volgen.
• Je bent fit en stressbestendig en hebt geen bezwaar tegen onregelmatige diensten.
• Je bent representatief en een gastheer of -vrouw voor bezoekers.
• Je beheerst de Nederlandse taal in woord én geschrift.
• Je bent je bewust van andere mensen en hun omgeving en jouw eigen invloed hierop.
• Je treedt zeker en met rust op en weet dit gedrag te handhaven, ook in lastige situaties.
• Je bent in staat om je eigen gedrag kritisch te evalueren, staat open voor feedback, leert hiervan en wijzigt op grond hiervan je eigen gedrag of standpunten.
• Je handhaaft algemeen aanvaarde sociale, ethische en organisatienormen.
• Je bent in staat je eigen gedragsstijl aan te passen als er zich problemen of kansen voordoen, om zo het gestelde doel te bereiken.
• Je bent flexibel ingesteld en bereid om op verschillende locaties te werken als dat nodig is.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 4
Salaris­omschrijving De aanloopschaal is 3.
Maand­salaris Min €1.952 – Max. €2.554 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur 2 jaar
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Solliciteren? Upload je motivatie en cv via de 'solliciteer' button of www.werkenvoornederland.nl / www.mobiliteitsbank.nl.
Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
Als je bij ons in dienst komt, vragen we je een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.
Een fysieke vaardigheidstoets (sporttest), medische keuring en een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de sollicitatieprocedure.
De P.I. Middelburg organiseert een wervingsavond op 22 augustus 2019. Interesse? Meld je aan via torentijd@dji.minjus.nl’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vacaturenummer 307514