Docenten-Coaches (2,15 fte)

Standplaats: Heel Zeeland

  • Aantal uren: 0
  • Opleidingsniveau: HBO

Functieomschrijving

Maak je wereld… én die van hen
Werelden komen bij ons samen. Wij verzorgen dagelijks toegankelijk en veelzijdig onderwijs. Onderwijs dat werkelijk betekenis heeft voor studenten waarbij jij als Docent-Coach van toegevoegde waarde kunt zijn voor die student en de wereld om ons heen. Wil jij bijdragen aan onderwijs dat werkelijk betekenis heeft voor onze studenten? Geef dan vanuit Scalda betekenis aan die groei en ontwikkeling. Maak je wereld, solliciteer bij Scalda op de volgende vacature:

Per direct bij het team Praktijkroute Economie, Horeca en Toerisme

Docenten-Coaches (2,15 fte)

De praktijkroute is een nieuwe manier van onderwijs. Een student in de praktijkroute gaat vanaf zijn eerste schooldag aan de slag in een leerbedrijf. De student heeft daarbij de regie over zijn eigen studietraject. Wekelijks komt de coach van Scalda op bezoek in het bedrijf om samen met de student en zijn praktijkopleider de voortgang van zijn studietraject te bespreken en afspraken te maken over het vervolg. Naast leren op de werkvloer en coaching gesprekken neemt een student deel aan werkplaatsen (theorielessen) op diverse bedrijfslocaties.
De praktijkroutes Economie, Horeca en Toerisme vinden plaats in diverse regio’s in Zeeland: Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Schouwen-Duiveland.

Lees meer over de wereld van Scalda praktijkroute: https://www.scalda.nl/opleiding/praktijkroute-horeca-toerisme of https://www.scalda.nl/opleiding/praktijkroute-economie-zeeuws-vlaanderen
De functie:
In de praktijkroute werk je in een zeer dynamische omgeving op het snijvlak tussen onderwijs en bedrijfsleven.
Als docent-coach begeleid je studenten in de praktijkroute bij hun studie- en ontwikkeltraject. Dit doe je door wekelijks met hen en hun praktijkopleiders in het leerbedrijf een driehoeksgesprek te voeren. Daarnaast ben je gedurende de week zowel voor de studenten die je begeleidt als voor hun praktijkopleiders het eerste aanspreekpunt.
Naast coaching verzorg je op locatie (dus bij één van de participerende leerbedrijven) ook nog één of meerdere werkplaatsen.
Je standplaats is één van onze schoollocaties (Middelburg en/of Terneuzen), maar je bent vooral aan het werk op locatie bij onze leerbedrijven. Dit betekent dat je ook invulling geeft aan het relatiebeheer met deze bedrijven en aan coaching van de praktijkopleiders.

Gezien de samenstelling van ons team gaat de voorkeur uit naar kandidaten met ervaring binnen één van de volgende vakgebieden: zakelijke dienstverlening (juridisch/administratief/secretarieel), horeca en/of toerisme.

Functie-eisen

- minimaal hbo werk- en denkniveau;
- een afgeronde lerarenopleiding of PDG (of bereidheid deze te behalen);
- goed ontwikkelde coachingsvaardigheden;
- affiniteit met de doelgroep van Scalda;
- relevante werkervaring in één van de bovengenoemde vakgebieden;
- ervaring met relatiebeheer.

Arbeidsvoorwaarden

De functie is afhankelijk van vooropleiding en ervaring, conform het functieprofiel docent LB en wordt gewaardeerd in functieschaal LB (min. € 2.820,00 / max. € 4.218,00). Salaris en overige voorwaarden zijn conform cao mbo.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract tot en met 31 juli 2020. Na deze periode kan, bij goed functioneren en voldoende formatieruimte, het contract verlengd worden dan wel een benoeming voor onbepaalde tijd in deze functie volgen.

Informatie:
Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met de heer Michel Schrier, teamleider van de Praktijkroute Economie, Horeca en Toerisme, telefoonnummer 0118-558311/06-52338814.

De functiebeschrijving en de daarbij behorende competenties kun je downloaden via https://www.scalda.nl/vacatures.

De procedure:
De vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, bij gelijke geschiktheid, voorrang in de procedure. Je kunt voor maandag 21 oktober 2019 via https://www.scalda.nl/vacatures solliciteren. Sollicitaties die niet via de website binnenkomen kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Een assessment kan onderdeel van de selectieprocedure zijn.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 43/44.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vacaturenummer 314352