Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boswachter / Schipper

Standplaats: Zonnemaire

 • Dienstverband: Fulltime
 • Aantal uren: 36
 • Opleidingsniveau: MBO
 • Salarisindicatie (bruto): €2,557 - €3,190 per maand

Voor team Grevelingen zoeken we een boswachter met specialisatie beheer / schipper. Heb jij een groot vaarbewijs en wil jij je inzetten voor dit waterrijke gebied? Dan horen we graag van je.

Dit is je werk

Als boswachter / schipper met specialisatie beheer ondersteun jij bij het dagelijks beheer van de gebieden van Staatsbosbeheer in de Grevelingen. Je vaart met het ponton, houdt toezicht op de levende have op de eilanden en inspecteert en onderhoudt recreatieve voorzieningen. Van maaien tot plaatsen van een zwemtrap, onderhoud van toiletten of vervangen van een bord: je steekt je handen graag uit de mouwen voor een mooi en veilig gebied.

Je bent één van onze aanspreekpunten in het gebied. Vooral voor bezoekers, maar ook voor organisaties die gebruik maken van het terrein of er werkzaamheden verrichten. Je signaleert verstoringen en grijpt in waar nodig. Je deelt je enthousiasme voor het gebied tijdens excursies en voert controles uit op de eilanden en aan de vaste wal. Ook voer je (scheeps)technische werkzaamheden uit en ondersteun je bij het aansturen van aannemers. Je maakt deel uit van het beheerteam Grevelingen en levert informatie voor beheerplannen en helpt om deze plannen te realiseren.

Dit is jouw inbreng

 • Je hebt een hart voor natuur.
 • Je hebt een mbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt een groot vaarbewijs, een rijbewijs BE en enkele jaren ervaring als schipper.
 • Je bent bereid om te werken in onregelmatig dienstverband; samen met de collega-schippers zorg je voor een gedekt rooster tijdens het recreatieseizoen.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn goed, ook in het Engels en Duits.
 • Je bent ervaren in het uitvoeren van nautische werkzaamheden.
 • Je bent technisch onderlegd.
 • Je hebt een geldig certificaat voor motorzagen en bosmaaien of bent bereid deze te halen.
 • Ondersteuning bij de verzorging van het vee en het toezicht hierop vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Het is daarom wenselijk om bij calamiteiten snel ter plaatse te kunnen zijn, ook buiten reguliere werktijden.

Dit bieden we

Als boswachter / schipper Grevelingen bij Staatsbosbeheer kun je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

 • Een maandsalaris van € 2557 – € 3190 (schaal 6 CAO Rijk) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris dat je naar wens in kan zetten voor bijvoorbeeld extra verlofuren, extra geld of opleidingen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. Heb je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij Staatsbosbeheer, dan behoud je deze. Voor nieuwe medewerkers geldt een proeftijd van één maand.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Staatsbosbeheer stimuleert kennisuitwisseling en persoonlijke groei. Je kunt gebruik maken van de Staatsbosbeheer Academie voor trainingen en opleidingen en van het aanbod van Leer je Groen en GoodHabitz.
 • Bekijk alle arbeidsvoorwaarden.

De officiële functienaam is schipper, onderdeel van de functiefamilie Uitvoering, functiegroep Medewerker Natuur- en Terreinbeheer, van het functiegebouw Rijk.

Informatie over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, beschermen en te benutten. We beheren ruim 270.000 ha natuur in Nederland en betrekken mensen bij natuur die hen raakt. Als grootste terreinbeherende organisatie van Nederland zijn we nauw betrokken bij allerlei zaken die in de belangstelling staan van publiek, ondernemers, politiek en bestuur. 

De provinciale eenheid Zuidwestelijke Delta van Staatsbosbeheer omvat de provincie Zeeland, het eiland Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard met de aangrenzende wateren Haringvliet, Krammer-Volkerak en Hollands Diep en de Zuid-Hollandse en Brabantse Biesbosch. In deze delta beheert Staatsbosbeheer ruim 22.000 hectare natuur- en recreatiegebieden zoals de Grevelingen, Biesbosch, Oude land van Strijen, Haringvliet, duinen van Schouwen, deelobjecten in Nationaal Park Oosterschelde, Walcheren en Braakman.

Het werkgebied van het beheerteam Grevelingen omvat het gehele Grevelingenmeer, begrensd door de zeedijken van Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee en de Brouwersdam en Grevelingendam. Totaal gaat het om ruim 7.750 hectare natuur- en recreatiegebied. Het zwaartepunt bij het recreatiebeheer ligt op de Brouwersdam en Grevelingendam en de eilanden Mosselbanken, Archipel en Ossehoek.

De Grevelingen heeft een ongekende soortenrijkdom van planten en vogels. De parels in dit gebied zijn de eilanden Hompelvoet, Markenje, Veermansplaat, Dwars in de Weg, Stampersplaat en aan de vaste wal de Slikken van Flakkee en Slikken van Bommenede.  Naast het beheer van de botanische waarden behoort ook het behoud van broed- en rustgebieden voor kustbroedvogels en overwinteraars tot de kernopgaven. 

In de Grevelingen zijn meerdere (grote) gebiedsprocessen aan de gang, waaronder de verkenning naar terugkeer van beperkte getijde.

Dit is handig om te weten

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Camiel Beijersbergen, teamleider Grevelingen, 06-22089201.

De eerste gesprekken vinden plaats op 18 april 2023.

De aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure voor nieuwe medewerkers bij Staatsbosbeheer.


Vacaturenummer 832272

De Zeelandnet vacaturebank is de grootste vacature site van Zeeland met 2.244 vacatures. De vacaturebank is een populair onderdeel van Zeelandnet.nl en helpt Zeeuwen met het vinden van de juiste baan. Ben je op zoek naar goed personeel? Plaatst je vacature in één van de ruim 20 rubrieken en vind de beste kandidaat. Het plaatsen van een vacature is gratis. Wil je met je vacature extra opvallen? Kies dan voor één van de vele bannermogelijkheden.