Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HR Backoffice assistant

Standplaats: Vlissingen

  • Aantal uren: 20
  • Opleidingsniveau: MBO

Functieomschrijving

Herken jij jezelf in de woorden accuraat, energiek en betrokken? Dan ben jij de spin in het web die wij zoeken! Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een (HR) Backoffice assistant. In deze rol ondersteun je bij het management en de afdelingen administratie en HR.

In deze brede functie ben je o.a. verantwoordelijk voor de afwikkeling van de secretariële werkzaamheden en facilitaire zaken. Daarnaast verzorg je de eerste telefoonaanname en receptie.

Functie-eisen

Benieuwd hoe jouw werkweek bij C-Port er dan bijvoorbeeld uit kan gaan zien? Lees dan snel verder.

Maandag:
We starten de dag met een kop koffie (of thee, maar je komt in een team van koffie drinkers) en een korte dagstart, hierin worden de bijzonderheden op het gebied van planning besproken en de geplande werkzaamheden voor de komende week. Na de dagstart ga je samen met collega Heleen van start met de urenverwerking.

Dinsdag:
Op dinsdag ga je verder met de urenverwerking en verwelkom je tussendoor onze medewerkers bij de balie. De telefoon rinkelt en je zorgt er voor dat de klanten bij de juiste contactpersoon terecht komen. Tussendoor werk je de notulen uit van het operationeel overleg op maandag. Na 4 uurtjes werken zit je werkdag er voor vandaag weer op.

Woensdag:
Vandaag ondersteun je bij je collega Eline en zorg je er voor dat alle personeelsmutaties op de correcte manier verwerkt worden in het systeem. Denk hierbij aan in- en uit dienst meldingen. Je zorgt er voor dat alle bijbehorende documentatie netjes digitaal verwerkt wordt in het systeem.

Donderdag:
Vandaag ga je aan de slag met de presentjes voor de bijzondere momenten. Denk hierbij aan verjaardagen en jubilea van onze medewerkers. Je maakt een rondje langs de collega’s om te vragen of er nog kantoorartikelen benodigd zijn en zorgt er voor dat deze tijdig besteld en geleverd worden.

Vrijdag:
We starten de dag met een belangrijke vraag: welk broodje Smos gaan we vandaag bestellen? Nadat deze belangrijke keuze gemaakt is en je ook de broodjes voor de andere medewerkers besteld hebt, start je met de voorbereiding voor de salarissen. Denk hierbij aan het verwerken van de reiskosten en persoonlijke toeslagen.

Arbeidsvoorwaarden

Na een werkweek van 20 uur, welke verdeelt wordt over minimaal 4 dagen, zit je werkweek bij C-Port er op. De tijden die gewerkt worden kunnen in onderling overleg worden afgestemd.

Enthousiast geworden na het zien van jouw werkweek? Dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie. Je kan deze sturen naar: eline.christiaanse@c-port.nl Wil je meer weten over de functie, dan kan je contact opnemen met Eline Christiaanse (06-50081853).


Vacaturenummer 411851

C-Port

t.a.v. Eline Christiaanse
Ierlandweg 2
4389 PH RITTHEM