Dagelijks

Expositie ZILTE LUCHTEN

VVV Zeeland

DE MARITIEME KUNST VAN FRANÇOISE VAN RÉ EN WIM LAFÈRE

De twee exposanten die in het najaar werk tentoonstellen zijn goede bekenden van de galerie. Beiden waren meerdere malen betrokken bij exposities van GalleryMaritime in het Middelburgse en Veere.

Françoise van Ré is samen met haar man Wim Lafère lid van de Belgische Marine Schilders. Zij profileren zichzelf in het artistieke landschap vanuit het Belgische, als goede maritieme buren. De verbeelding van Francoise toont de passie die zij heeft voor havengebieden, plaatsen waar schepen aanmeren en (meestal) mannen aan het werk zijn. Haar kleurenpalet is zacht en kleurrijk. Wat in de nat-op-nat techniek een dromerige en fantasievolle expressie geeft. Zij brengt de wereld van dat wat een schip omgeeft en de stoere mannen die er dagelijks in actief zijn, vanuit een verwonderend perspectief over op papier in aquarel.


Wim Lafére is als voormalig marineman gepokt en gemazeld op zee. Hij kent de dynamiek van het varen, het langdurig verblijven op een schip en het uitkijken over de wijde horizon. Varen zit hem in het bloed. En hoewel hij dezelfde passie voor het maritiem verbeelden heeft als Françoise, is zijn artistieke weergave daarvan totaal afwijkend. Hij heeft ook een duidelijk verschil in schildertechniek en dat maakt wat beiden laten zien van de maritieme wereld zo interessant. Het is wat deze gezamenlijke expositie zo boeiend maakt. ZILTE LUCHTEN toont wat we zelden, van dichtbij, zien van de maritieme wereld. Het is de werkzaamheid en de harde realiteit van de visserijwereld en scheepvaartwereld die deze tentoonstelling dichtbij brengt.
Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 7 sep t/m 31 okt:
  • Vandaag geopend
  • Dinsdag 12:00 - 17:00
  • Woensdag 12:00 - 17:00
  • Donderdag 12:00 - 17:00
  • Vrijdag 12:00 - 17:00
  • Zaterdag 12:00 - 17:00
  • Zondag 12:00 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.