Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke zondag

Utopia, Lamentaties van Morales

Inactief profiel

De klaagliederen van de profeet Jeremia om de vernietiging van Jeruzalem behoren tot de meest persoonlijke, introspectieve en dramatische teksten uit de Bijbel. In de renaissance werden deze ‘lamentaties’ door talloze componisten in een meerstemmig badje gedoopt. De zetting van Cristóbal de Morales – de Spaanse tegenhanger van Josquin Desprez – behoort ook vandaag nog tot het meest geliefde repertoire voor de passietijd.
De zangers van het Belgische ensemble Utopia zijn stuk voor stuk specialisten van de renaissancepolyfonie. Ze verweven Morales’ virtuoze meditatie met gregoriaanse gezangen en motetten van Frans-Vlaamse tijdgenoten tot een betoverende soundtrack voor verstilling en bezinning. Hun opname van de integrale lamentaties van Cristóbal De Morales bleek meteen een schot in de roos: de internationale pers had slechts lovende woorden.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 10 nov t/m 10 nov:
    • Vandaag geopend

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.