Dagelijks vanaf 4 mei t/m 26 mei

Kunstgalerie Hulst

VVV Zeeland

17e Kunstgalerie Hulst

3 t/m 26 mei organiseert de Activiteitencommissie van Hulst Vestingstad alweer de 17e Kunstgalerie Hulst.

Samenwerking is gezocht met HulstArt en Kreatieve Vorming, het Museum, Galerie d’Art, Galerie de Kunstbank en Galerie La Bohème.

Kunstroute

Als basis wordt de Kunstroute langs de etalages van Hulster ondernemers genomen.

In de brochure staan alle ondernemers opgenomen met een afbeelding van het werk dat geëxposeerd wordt. 

Stemmen

Er kan op de kunstwerken worden gestemd via de website www.hulstvestingstad.nl De maker van het werk met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs en één van de stemmers op het winnende werk maakt kans op een waardecheque van €100 euro te besteden bij één van de deelnemers aan Kunstgalerie Hulst. 

Galeries en exposities

Tijdens de wandeltocht kom je ook diverse expositieruimten en Galeries tegen waarin bijzondere tentoonstellingen te bezichtigen zijn.

Op de Grote Markt vind je de Kunstbank, waar in het eerste weekend ook demonstraties Cartoon tekenen door Jan Piepel en Airbrush door Andy de Bruin worden gegeven. (info facebook Galerie de Kunstbank) In Galerie d’Art (Lange Bellingstraat 48)  zet Herman Thielens voor deze gelegenheid op de zaterdagen zijn deuren open (normaal enkel op afspraak te bezoeken) waarin hij eigen werk, maar ook zeer bijzonder verzamelwerk laat zien. Galerie La Bohème vind je achter de Basiliek in de Lange Nieuwstraat. Willem de Geus zit hier normaal gesproken bijna iedere dag te werken en je kunt er zo binnen lopen. Uiteraard is hij er deze zaterdagen van Kunstgalerie Hulst ook. In het ’s Landshuis (Steenstraat 37) is Hulst Art actief met diverse exposities. In de beeldentuin tref je de werken van Lut de Baere en in de Grote zaal en Paardenstal respectievelijk exposities van Ut Fotocollectief en van Emiel vd Velde. Op de zolder is een gedeelte van de Museum expositie van Kornelis Jacobus Huineman te zien. Museum Hulst (Steenstraat 28) toont naast de eigen collectie, de tentoonstelling van de eerder genoemde werken van Huineman. Speed Art Dating

Kunstenaars/kunstenmakers kunnen tijdens alle zaterdagen in mei voor een en een half uur hun kunsten vertonen in een aantal leegstaande panden in de binnenstad van Hulst. Openingstijden van 12 tot 24 uur. In die anderhalve uur richt men in, houdt men eventueel een vernissage en richt men terug uit, waarna de volgende aan de beurt is.

Momenteel hebben zich hier al een kleine 40 kunstenaars voor aangemeld en er kunnen er nog bij. Let wel: mag iedere vorm van kunst zijn! Dus ook muziek, dans, gedichten voordragen enz.

Meer info via HulstArt werkgroephulstart@gmail.com

Zinnenprikkelende projecten en bestaande kunstwerken

Houdt oren en ogen open terwijl je de route loopt omdat zomaar een verrassend project de kop op kan steken. Daarnaast zijn ook de bestaande kunstwerken weer eens de moeite om bekeken te worden. Vergeet ook de Pagadders niet, het komt allemaal voorbij op je route.

Facebook en instagram en brochures

Volg hulst vestingstad op facebook en instagram en blijf op de hoogte over alle nieuwtjes mbt Kunstgalerie Hulst. De brochures met de route zijn te verkrijgen vanaf 3 mei bij de deelnemers (zie website) en VVV kantoor.

Let op! Dinsdag is de minst geschikte dag om de route te lopen, deze dag zijn nl niet alle exposities en deelnemers geopend.

 

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 4 mei t/m 26 mei:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.