Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke zondag

Jeannette Landre’ dwarsfluit en Mariken Zandvliet piano

VVV Zeeland

ConcertenVlissingen in de Sint Jacobskerk te Vlissingen

Eindelijk mogen we ons weer verheugen op prachtige concerten door talentvolle jonge musici. Om de 2 weken op zondagmiddag op een andere locatie, andere tijd en andere setting geheel volgens veilige 1.5m maatregelen. Er zijn dus geen redenen voor m.n. de oudere concertbezoeker om vanwege gezondheidsrisico’s de concerten te mijden.

De spits wordt afgebeten door Jeanette Landré, een van de beste Nederlandse fluitisten, samen met Mariken Zandvliet piano. Jeanette heeft als eerste fluitiste bij meerdere bekende orkesten en ensembles gespeeld waaronder als deelneemster bij het Nederlands Blazers Ensemble op buitenlandse tournees. Mariken is voor kamermuziek een veel gevraagde pianiste. Ze spelen werken van componisten die ogenschijnlijk weinig verwantschap hebben. Mozart staat er niet alleen om bekend dat zijn composities zijn geworteld in de Oostenrijkse en Duitse traditie maar juist ook als bedenker van nieuwe muzikale concepten. De componisten Hindemith, Roussel en Caplet zijn een eeuw later eveneens vernieuwend t.o.v. de Neoklassiek met componisten als Franck en Debussy. Hindemith geeft de echo weer van de industrialisatie, Roussel na een zakelijk contrapunt een muzikale expressie geconcentreerd in klassieke vormschema’s en Caplet wordt beschouwd als fijnzinnig mysticus. Kortom een optreden met een dynamisch en verrassend programma.

W.A. Mozart (1756-1791): Sonate in F K 376:
Paul Hindemith (1895-1963): Sonate voor fluit en piano
Albert Roussel (1869-1937): Joueurs de Flute
Andre Caplet (1878-1925): Reverie et Petite valse

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 6 sep t/m 6 sep:
    • Zondag 13:30 - 14:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.