Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke zondag

Ilonka Kolthof dwarsfluit, Lidy Blijdorp cello en Anne Veinberg piano

VVV Zeeland

ConcertenVlissingen in de Sint Jacobskerk Vlissingen

Over de nieuwste CD’s van Ilonka Kolthof “Halo” en Lidy Blijdorp “Journeyers” worden momenteel lovende recensies geschreven en zijn ze regelmatig live op Radio 4 te beluisteren. Het is een voorrecht om ze nu met Anne Veinberg voor het eerst ook samen op ons podium te mogen verwelkomen. Alle drie zijn ze uitzonderlijk getalenteerd met vele belangrijke prijzen en onderscheidingen en gepassioneerde kamermusici. Ilonka wordt geprezen om haar betoverende, precieze en genuanceerde spel, Lidy om haar enorme vertelkracht en haar onthutsende muzikaliteit en Anne om haar veelzijdigheid en liefde voor nieuwe muziek.
Het programma legt accenten bij de nieuwe Franse muziek, het impressionisme. Debussy wordt veelal als voortrekker van deze stroming gezien met name met het symfonische gedicht “Prélude à l'après midi d'un Faune” en van de solofluitist Gaubert is uit deze periode “Trois Aquarelles” een van zijn bekendste werken.
Geheel hiermee in contrast wordt “Vox Balaenae” van Crump, exponent van de Amerikaanse experimentele traditie met geestverwanten als John Cage en Henry Cowell, gespeeld. Een compositie met een fascinatie voor de grenzen van het muzikale. Een heel verrassend programma dat ook visueel zal behagen.

Claude Debussy (1862-1918): Prélude à l'après midi d'un Faune
Philippe Gaubert (1879-1941): Trois Aquarelles (trio)
Felix Mendelssohn (1809-1847): Trio in d-klein, 2e deel (trio)
George Crumb (1929-heden): Vox Balaenae (trio)

Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 18 okt t/m 18 okt:
    • Vandaag geopend

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.