Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wekelijks t/m 17 januari

AFGELAST: Expositie Collectief vier

VVV Zeeland

Vier het leven, Vier de kunst! Nieuw in Zeeland: Collectief Vier

Collectief vier: organiseert en inspireert, vormt een plezierige basis voor interessante kunstprojecten en exposities, waarbij samenwerking met andere kunstenaars niet geschuwd wordt.

Collectief Vier heeft als uitvalsbasis het eigen atelier in Zeeland, rond de Westerschelde, maar heeft de Vier windstreken in het vizier.

Met Tijds als Vierde dimesie. Met ruimte voor dualiteit, oorspronkelijkheid en door ons benaderde inspirerende kunstenaars.

Kortom: collectief Vier= beweging en verbinding. Een dat is een groot goed in Zeeland en ver daarbuiten. 

Margriet de Vries: Mijn werk is een persoonlijk antwoord op de natuur. Het licht, de schaduwen, het geheim wat ik daarin vermoed. Ik maak schetsen en verzamel informatie over de plekken die ik bijzonder vind, vaak gezien in het voorbijgaan en opgeslagen.

Terug in mijn atelier vormen deze schetsen de bron voor mijn werk maar getransformeerd en gecomponeerd tot een geheel eigen beeld.

Herinneringen aan de wind, de geluiden en de luchten die het landschap kleuren.

Leen Duivendijk: Leen van Duivendijk (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen) werkt tegenwoordig weer met olieverf aan zijn bekende waterwerken. Geen decorstukken rond het water maar de essentie van water: spiegeling, beweging, ritme, lijnenspel, verkleuring, transparantie.  Los van plaats, tijd en context. Mondiaal en tijdloos. Een direct gevolg van gepassioneerd kijken en intens zien. Het werk heeft raakvlakken met fotografie maar dan wat stappen verder.

 Johan Klein: zal zijn landschappen van de Hedwige en Prosperpolder gaan exposeren. Ik ben de laatste drie jaar bezig om deze polders vast te leggen nu ze nog droog staan. Over twee jaar zal de Hedwigepolder aan de zee worden teruggegeven. Ik ben gefascineerd door de schoonheid van deze kleine polder. Ik kom er graag fotograferen. Door de seizoenen heen. Ik zie nog steeds nieuwe dingen. De rust die in deze polder is overigens zeer aangenaam. Ik houd van lage horizonnen. Die zie je dan ook terug in mijn foto’s. Het licht en de lucht spelen een voorname rol. Deze elementen geven de schoonheid, de ruimte en de rust van de polder aan. De foto’s van de Prosperpolder zijn wat ruiger van aard. Dit komt omdat Vlaanderen al klaar is met de aanleg van de zeedijk maar de polder nog niet is uitgeruimd. 

Jorien Brugmans: 

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 18 nov t/m 17 jan:
  • Woensdag 13:00 - 16:30
  • Donderdag 13:00 - 16:30
  • Vrijdag 13:00 - 16:30
  • Zaterdag 13:00 - 16:30
  • Zondag 13:00 - 16:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.