Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wekelijks t/m 29 februari

Expo Beeldschoon - Anita Dekker

VVV Zeeland

Anita Dekker ( 1949 Den Haag ) maakt figuratieve / abstracte beelden

Zij laat zich inspireren door de zichtbare wereld. Vooral dieren en mensen in uiteenlopende poses laat ze in haar beelden aan het woord. Haar handschrift heeft een duidelijke impressionistische inslag dat een prachtige licht / donker toets in het materiaal nalaat. Opdrachten vindt zij een uitdaging. Ze vindt het heerlijk om de wensen en gevoelens van opdrachtgevers te vertalen in een beeld. Haar beelden zijn krachtig en vaak humoristisch. Ze werkt in steen, mortel en brons en altijd zonder voorstudie. Bij deze methode (ook wel taille direct genoemd) wordt direct in de steen gewerkt zonder ontwerp vooraf, "ik wil mezelf kunnen en blijven verrassen in m'n werk". Dit vereist een grote creativiteit, spontaniteit en vormkennis. Anita: "Het maken van een beeld begint met kijken en voelen. Pas daarna begin ik met hakken. Geleidelijk komt het beeld dan vanuit de steen tevoorschijn" . Anita is één van de grondleggers van het Beeldhouwatelier Arnestein (BAA) in Middelburg.

Anita heeft jarenlang samengewerkt met Peter de Jong, voormalig stadsbeeldhouwer van Middelburg. Werken van haar zijn in bezit van particulieren in binnen- en buitenland. Ook heeft ze opdrachten voor de overheid uitgevoerd. In Middelburg staan o.a. de Adelaar op het gebouw de Kloveniersdoelen, het portret van Eleanor Roosevelt bij de University College Roosevelt en in Koudekerke de Heraldische leeuwen voor de kerk.

Samen met haar collega Karel van de Beek neemt Anita ook restauratiewerk aan beelden ter hand. Haar veelzijdigheid maakt het mogelijk om iedere keer weer opnieuw te verrassen.

Bekijk ook dit filmpje:

https://wijzijndestad.com/verhalen/mooie-beelden-een-rondje-middelburg-met-karel-van-de-beek-en-anita-dekker/#attachments

EXPOSITIE: vanaf 26 oktober t/m 29 februari 2020 in Museum Het Warenhuis,

VERTELCAFÉ: woensdag 15 januari 2020 (19:30 uur)

aanmelding via aanmelding@hetwarenhuis.nl

WORKSHOP: voor kinderen: woensdag 26 februari 2020 (13:30 uur)

aanmelding via aanmelding@hetwarenhuis.nl

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 1 nov t/m 29 feb:
  • Dinsdag 12:30 - 17:00
  • Vandaag geopend
  • Donderdag 12:30 - 17:00
  • Vrijdag 12:30 - 17:00
  • Zaterdag 11:00 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.