Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke zondag

Esther van de Ploeg, hobo en Yukiko Hasegawa, piano

[admin] :vvvzeeland

Dit seizoen is er extra aandacht voor verschillende blaasinstrumenten.
Na de dwarsfluit nu ruim baan voor de hobo die bekend staat als een van de moeilijkste houten blaasinstrumenten met een dubbelriet. Esther van der Ploeg heeft samen met Yukiko Hasegawa al eerder in onze serie gespeeld en we waren toen zeer onder de indruk van haar prachtige, warme en zangerige klank. Yukiko is een verfijnde en gevoelige pianiste met een diep begrip voor de verschillende stijlen. Haar recente CD “Eternal Longing” met werk van Franck, Beethoven en Schumann is enthousiast ontvangen.
Samen spelen ze “Fantasy Pieces” van de Deense componist Nielssen waarin de hobo optimaal kan zingen met humor, Noorse natuur en ritselende bossen in het maanlicht. Bij de Nederlandse componist Hendrik Andriessen weerklinkt in de sprankelende “Ballade” zijn bewondering voor Cesar Franck en André Caplet. Tot slot een bekende sonatine van de fransman Ravel, een van de voornaamste impressionisten van de 20e eeuw.
Het samenspel wordt afgewisseld door pianosolo met het dramatische en tevens Schumann’s favoriete pianowerk “Kreisleriana” dat hij schreef voor zijn vrouw Clara.

C. Nielssen (1865-1931): Fantasy Pieces op. 2:
Romance
Humoresque
R. Schumann (1810-1856): Kreisleriana op. 16: piano solo
1. Äusserst bewegt
4. Sehr langsam
H. Andriessen (1892-1981): Ballade voor hobo en piano
R. Schumann (1810-1856): Kreisleriana op. 16: piano solo
7. Sehr rasch
8. Schnell und spielend
M. Ravel (1875-1937) arr. David Walter: Sonatine:
Modéré
Mouvement de menuet
Animé
programma nog niet bekend

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 15 nov t/m 15 nov:
    • Zondag 13:30 - 14:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.