Wekelijks t/m 23 augustus

Diva tentoonstelling Mathildedag

VVV Zeeland

Tentoonstelling De Diva - van 7 juli t/m 23 augustus Aan deze tentoonstelling met als thema De Diva die op 7 juli in Lokaal 54 van start gaat in het kader van de Mathildedag Terneuzen nemen 21 kunstenaars deel met schilderijen, beelden en sieraden. Kunstenaars met 2D werk zijn: Dido de Beer, Isabelle Bossuyt, Sia Braakman, Tine Dekkers, Fati Drachman, Hanneke Hielkema, Rineke de Jong, Roeland van der Kley, Carmen Milhous, Kim Rijntjes, Bernadette Schampers, Adrian Stahlecker, Anja Tiberius en Dany Verbeke. Kunstenaars met 3D werk zijn: Mia America, Loes knoben, Nel Knoop, Anne Mannaerts en Loes Müller. Kunstenaars met sieraden zijn: Frans Beelen en Ineke Otte. Galerie & Kunstcafe Lokaal 54, aan de Nieuwstraat 54, is geopend van woensdag t/m zondag van 13 tot 18 uur. De toegang is gratis. www.annemannaerts.nl

Het programma van de Mathildedag op 7 juli is als volgt: Op 7 Juli 2019 zal de tweede Mathildedag in Terneuzen gevierd worden. In tegenstelling tot wat Mathilde zou willen, doen we dit deze keer vrij bescheiden. Haar 81-ste verjaardag zal overigens niet sober zijn. We gaan uitpakken met een kunsten expositie met als thema ʻDe Divaʼ, waaraan 21 kunstenaars uit binnen- en buitenland deelnemen met schilderijen, beelden en sieraden en waarbij ook stadsomroeper Marco van Avermaete zich zal laten horen.. Wie er altijd al eens van gedroomd heeft om als diva voor de dag te komen kan op 7 Juli 2019 die kans aangrijpen door eens echt lekker over zijn/haar grenzen heen te stappen door als een echte diva naar het verjaardagsfeestje van Mathilde te komen in de Nieuwstraat van Terneuzen. We hopen op een opkomst van vele paradijsvogels die op deze heugelijke dag het straatbeeld gaan kleuren. We vieren deze dag op twee locaties. De opening van de tentoonstelling zal plaats vinden bij Galerie en Kunstcafe Lokaal 54 aan de Nieuwstraat 54 en vervolgens gaan we naar Restaurant ʻt Zusje, dat nu gevestigd is in het voormalige postkantoor van Terneuzen. Daar zal restaurant ʻt Zusje hier haar ʻMathilde salonʼ openen als eerbetoon aan Mathilde.
In de Mathildesalon zal ook het drieluik van kunstenaar Roeland van der Kley te zien zijn. Zo krijgt ook die herinnering aan Mathilde een vaste plek in de stad die voor iedereen te bezoeken is die het werk wil zien.

Programma
- 13.00 u. Inloop bij Galerie & Kunstcafe Lokaal 54 van Anne Mannaerts.
- 14.00 u. Taartje en kop koffie/thee voor alle bezoekers en kunstenaars die aan de ʻDiva tentoonstellingʼ deelnemen.
- 14.45 u. Aankomst van de Diva van Terneuzen en de onthulling van haar Diva portret en een kort toespraakje van Roeland van der Kley (initiatiefnemer van de Mathildedag Terneuzen).
- 15.00 u. Officiele opening van de Diva tentoonstelling met een toespraak van Wethouder van Cultuur Frank van Hulle.
- 16.00 u. Opening van de Mathildesalon bij Restaurant ʻt Zusje (plusmn; 50 meter van Lokaal 54) - 18.00 u. Afsluiting van de Mathildedag bij Galerie Lokaal 54 en start van het Mathilde diner bij Restaurant ʻt Zusje (tijdig reserveren via de reserveringslijn van het Zusje op 0115 72 88 80 en vol = helaas vol.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 7 jul t/m 23 aug:
  • Woensdag 13:00 - 18:00
  • Vandaag geopend
  • Vrijdag 13:00 - 18:00
  • Zaterdag 13:00 - 18:00
  • Zondag 13:00 - 18:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.