Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke zondag

Anastasia Feruleva cello en Frank van de Laar piano

VVV Zeeland

ConcertenVlissingen in de Sint Jacobskerk Vlissingen

Wederom mogen we in onze serie genieten van de zeer getalenteerde celliste Anastasia Feruleva. Ze werd al jong geprezen om haar technische beheersing en gepassioneerde meeslepende interpretaties en heeft op haar Rombouts cello uit 1710 met grote orkesten over de hele wereld gespeeld. Ze won concoursen waaronder een 2e en 1e prijs van het Nationaal Cello Biënnale Concours 2016 in Amsterdam. Ook pianist Frank van de Laar heeft een grote staat van dienst en is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle.
Het concert wordt geopend met een prachtige cellosonate van Beethoven. Verrassend is de keuze voor composities van de zussen Nadia en Lili Boulanger, dochters van een beroemde componist en winnaar van de Prix de Rome. Ook Lili won later de Prix de Rome. Beiden zussen zijn beïnvloed door Raoul Pugno en Gabriel Fauré die samen met Debussy en Ravel behoorde tot de toonaangevend Franse impressionisten. Tot slot wat wel wordt beschouwd als een van de belangrijkste cellosonate’s van de 20e eeuw en het laatste kamermuziekstuk van de romanticus Rachmaninoff. Een muzikale verkenning van de mogelijkheden van de cello en een complexe gelijkwaardige pianopartij met lieflijke, uitbundige en dramatische delen.

L. van Beethoven (1770-1827): Sonate nr 5 op.102 nr 2 in D major
Nadia Boulanger (1887-1979): Trois pieces:
Lili Boulanger (1893-1918): Nocturne
S. Rachmaninoff (1873-1943): Sonate voor cello en piano in G min. Op.19 (1901)

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 4 okt t/m 4 okt:
    • Vandaag geopend

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.