Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke vrijdag en zaterdag

LANDELIJKE STERRENKIJKDAGEN

1 / 3
rijkjan

Op vrijdag 28, zaterdag 29 februari vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Op deze dagen kan het publiek op tientallen locaties in Nederland door een telescoop de sterrenhemel bewonderen. De Landelijke Sterrenkijkdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement met in 2020 de 44e editie in een continue reeks. Dit jaar vallen ze vroeg in het jaar en is het dus al vroeg donker.

Natuurlijk doet volkssterrenwacht Philippus Lansbergen ook mee en we hebben weer een mooi programma dat geschikt is voor het hele gezin.

Bij helder weer sterrenkijken. Wat is er zoal te zien? Dit jaar is de planeet Venus heel goed te zien en verder natuurlijk de smalle maansikkel. Daarnaast is de ster Betelgeuze een aandachtstrekker. Deze ster staat momenteel volop in het nieuws vanwege het feit dat deze elk moment kan eindigen als supernova. Ook altijd weer mooi om te zien zijn de Orionnevel en de sterrenhoop
Pleiaden.

Er zijn ook doorlopend presentaties en omdat één van de sterrenkijkdagen dit jaar op een schrikkeldag valt, zullen we daar ook over vertellen.

Bij bewolkt weer passen we het programma aan en draaien we ons planetariumprogramma.

Organisatie Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen
Plaats Middelburg
Toegangsprijs Gratis
Tijden Vrijdag en zaterdag: 19:30 – 23:00 uur
Informatie philippus@lansbergen.net

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 28 feb t/m 28 feb:
    • Vandaag geopend
    • Zaterdag 19:30 - 22:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.